ειδήσεις

Το 2017, συσκευές με ασύρματη δικτύωση Bluetooth 5.0

Σε δύο έως έξι μήνες θα αρχίσουν να εμφανίζεται η επόμενη γενιά smartphone με Bluetooth 5.0 που θα δικτυώνει συσκευές σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόσταση έως 260 μέτρα -καλύπτοντας ένα ολόκληρο σπίτι-, με διπλάσια ταχύτητα 50Mbit/sec και για πολύ περισσότερα data (συγκεκριμένα, οκταπλάσια).
  • Ξέρατε ότι... Το Bluetooth πήρε το όνομά του από το Δανό βασιλιά Harald Blåtand ή Χάρολντ Μπλουτουθ στα αγγλικά. Ο βασιλιάς αυτός συνέδραμε στη συμφιλίωση ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φατρίες σε τμήματα του βασιλείου του που σήμερα αποτελούν μέρη της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας.
Αν και οι νέες προδιαγραφές δεν αφορούν στον ήχο (στη συμπίεση, στην καθυστέρηση και στις ενεργειακές απαιτήσεις), θεωρείται ότι θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη δικτύωση γκάτζετ με smartphone, όπως τα smartwatch ή, των περίφημων «πραγμάτων» με πρόσβαση στο διαδίκτυο, το Internet of Things. Στο Bluetooth λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την αποφυγή των παρεμβολών με άλλες τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης.

Bluetooth 5.0

  • Εύρος ζώνης - Βandwidth 2 Mbps
  • Μειώνοντας το διαθέσιμο εύρος ζώνης, η εμβέλεια μπορεί να τετραπλασιαστεί (σε σχέση με το Bluetooth 4.2) ώστε να καλύπτεται ένα ολόκληρο σπίτι, κτίριο ώστε με Bluetooth 5.0 να επικοινωνούν συστήματα IoT και ψηφιακά συστήματα ασφάλειας.
  • Τεχνολογία την αποφυγή παρεμβολών από την μπάντα 2,4 GHz ISM και την γειτονική μπάντα LTE που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία

About Freegr network

Από το Blogger.