τεχνολογία

Eπιστήμονες ανέπτυξαν το... virtual φαγητό!

Στο μέλλον θα μπορείτε να καταναλώνετε τα αγαπημένα σας πιάτα σε εικονική πραγματικότητα, χωρίς να φοβάστε τις επιπλέον θερμίδες! Υπάρχει άραγε κάποιος χρυσός κανόνας που μπορείτε να εφαρμόσετε στη διατροφή σας, ώστε να διατηρήσετε σε καλό επίπεδο το βάρος σας, αλλά και να βελτιώσετε την υγεία σας; Πολλές και διαφορετικές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτό το φλέγον ζήτημα, όμως οι περισσότερες καταλήγουν στα εξής απλά: Περιορίστε τους υδατάνθρακες και τις επεξεργασμένες τροφές, βάλτε περισσότερα λαχανικά στο πιάτο σας και αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες κρέατος. Ως εδώ καλά.
Όμως, κακά τα ψέματα, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο burger, μια πίτσα, ή τα πιο παραδοσιακά πιτόγυρα; Πώς να αποφύγεις το βραδινό γλυκάκι ή τις μπύρες; Μια ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία θέλει να δώσει λύση σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και για τον λόγο αυτό αναπτύσσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει στο μέλλον να γευόμαστε όλα όσα τραβάει η όρεξή μας... εικονικά, χωρίς δηλαδή στην πραγματικότητα να καταναλώνουμε βλαβερές τροφές.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ειδική συσκευή, η οποία αξιοποιεί αισθητήρες και ηλεκτρόδια, προκειμένου ο χρήστης να αισθάνεται ότι γεύεται και καταναλώνει φαγητό, χωρίς ωστόσο να βάζει τίποτα στο στομάχι του! Το πρωτότυπο της είναι ικανό να “πείσει” τον ανθρώπινο εγκέφαλο ότι το σώμα λαμβάνει τροφή, καθώς μιμείται όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την υφή του φαγητού.

About Freegr network

Από το Blogger.