Από τον geohot, ανοικτού λογισμικού το αυτόνομο αυτοκίνητο

Εκτός από πολυμήχανος, ο νεαρός Τζορτζ Χοτζ, γνωστός και ως geohot, είναι και ιδιαίτερα επίμονος. Είχε υποσχεθεί ότι πριν το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον κάποια μοντέλα αυτοκινήτων Honda θα μπορούν να αποκτήσουν ικανότητες οδήγησης χωρίς οδηγό αντί 999 δολαρίων, χάρη στη λύση που ανέπτυξε στο γκαράζ του. Όταν όμως η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ απαίτησε αποδείξεις για την ασφάλειά του, ο Χοτζ φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω «μπροστά σε ρυθμιστές και δικηγόρους» και φάνηκε να εγκαταλείπει την προσπάθεια.
 Τελικά, ο Χοτζ βρήκε τρόπο να παρακάμψει τα εμπόδια. Η νέα ιδέα του Χοτζ τέθηκε ήδη σε εφαρμογή και έτσι ο νεαρός που έγινε διάσημος επειδή κατάφερε να αποδεσμεύσει το πρώτο iPhone από τα δεσμά του προεπιλεγμένου παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, τήρησε την υπόσχεσή του. Όλος ο κώδικας αυτόνομης οδήγησης του Comma One είναι διαθέσιμος ως ανοικτό λογισμικό στο αποθετήριο GitHub, προς βελτίωση, διόρθωση και επέκταση από την πολυπληθή κοινότητα open source. Το ίδιο και τα σχέδια για το hardware, το νέο Comma "Neo". «Το ίδιο έκανε η Google με το δωρεάν Gmail, το ίδιο έγινε με το δωρεάν Android.
Γιατί να επενδύσει κανείς τόσα πολλά στην ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης e-mail ή, ενός λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα; Γιατί όλοι εσείς αποτελείτε και παραμένετε μέρος του εκτεταμένου δικτύου της Google.», εξηγεί σε συνέντευξή του ο Χοτζ στο Fortune. «Με τον κώδικά μας open source, θα αναπτύξουμε το δίκτυο Comma των αυτόνομων οχημάτων», συμπλήρωσε. Την άποψή του ενστερνίστηκε ο επικεφαλής της φερώνυμης εταιρείας επενδύσεων Andreessen Horowitz, «το μέλλον δεν είναι στο hardware, είναι στο software», σημειώνει ο Χοτζ χαρούμενος από τη διορατικότητα του επενδυτή του.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.