ειδήσεις

Οι mobile επεξεργαστές θα υποστηρίζου τα Windows 10

Η κατάσταση στα laptops αναμένεται να αλλάξει ραγδαία μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς οι mobile επεξεργαστές θα υποστηρίζουν τα Windows 10. Μία ειδική έκδοση των Windows 10 για επεξεργαστές ARM της Qualcomm θα γίνει διαθέσιμη εντός του 2017, με σκοπό να μπορούν ακόμα και πιο συμπαγείς mobile συσκευές να τρέχουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. O σκοπός της εταιρείας είναι να προκύψει μία νέα γενιά υπερ-φορητών υπολογιστών που θα μπορούν να συνδέονται σε mobile δίκτυα, δημιουργώντας έτσι ένα νέο υβρίδιο μεταξύ ενός κινητού και ενός mini υπολογιστή.
Η εμπειρία χρήσης των Windows 10 σε μία τέτοια συσκευή θα είναι ίδια με εκείνη που βιώνει ο χρήστης ενός κανονικού Windows 10 PC, παρόλο που οι διαστάσεις εδώ θα είναι μικρότερες και οι επεξεργαστές θα είναι της Qualcomm και όχι της AMD ή της Intel. Αυτή η κίνηση εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για ευρεία χρήση των Windows 10 σε smartphones, tablets και λιλιπούτειους υπολογιστές. Την ανακοίνωση για τις προθέσεις της και τη νέα συνεργασία με την Qualcomm, την έκανε η ίδια η Microsoft στην Κίνα.
Για να γίνει εφικτή η πλήρης χρήση όλων των δυνατοτήτων των Windows 10 θα υπάρχει και η δυνατότητα του x86 emulation για να τρέχουν οι εφαρμογές στα 32 Βit, αλλά όχι στα 64 Bit. O Qualcomm Snapdragon 835 εκτιμάται ότι θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής που θα μπορεί να τρέχει Windows 10, ενώ η εμφάνισή του υπολογίζεται ότι θα γίνει στο τέλος του πρώτου μισού του 2017.

About Freegr network

Από το Blogger.