τεχνολογία

Η Google ξεκινά ένα blockchain server μοντέλο

Η εταιρία ατενίζει στο μέλλον και έτσι ετοιμάζεται να στήσει ένα ledger σύστημα, παρόμοιο με αυτό των συναλλαγών που γίνονται στα cryptocurrencies για διάφορες χρήσεις. Η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το γνωστό σε όλους μας (σχεδόν) blockchain φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο της Google. 
Η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg αναμένεται να υιοθετήσει ένα blockchain-like μοντέλο για να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της. Το μοντέλο αυτό θα διατηρεί ένα ledger σύστημα, όπως ακριβώς γίνεται με τις συναλλαγές στα δημοφιλή κρυπτονομίσματα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια σημαντική κίνηση από πλευράς Google, μιας και το 2012 είχε επενδύσει στην εν λόγω τεχνολογία. 
Το πως θα εκμεταλλευτεί την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τεχνολογία του blockchain μένει να αποσαφηνιστεί στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε όμως άλλες μεγάλες εταιρίες όπως η IBM και η Microsoft θα βρίσκονται σε "επιφυλακή" αφού και αυτές με τη σειρά τους έχουν επενδύσει σε αντίστοιχες blockchain στύλ τεχνολογίες.

About Freegr network

Από το Blogger.