ειδήσεις

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ηασύρματη φόρτιση στα 40W!

Η ταχύτητα ενσύρματης φόρτισης έχει φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, με τους περισσότερους κατασκευαστές να έχουν επενδύσει σημαντικά στις τεχνολογίες που συνοδεύουν τους φορτιστές των smartphones τους. Παράλληλα, ωστόσο, παρουσιάζεται αξιοσημείωτη βελτίωση και στην ασύρματη φόρτιση μιας και πλησιάζουμε σε ένα μέλλον όπου στόχος είναι να εξαλειφθεί οποιαδήποτε εξάρτηση από τα καλώδια.
Η τελευταία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη μας έρχεται από τη Xiaomi, η οποία κατάφερε να επιτύχει ασύρματη φόρτιση σε ισχύ 40W και μάλιστα πραγματοποίησε επίδειξη της τεχνολογίας της σε video που δημοσιεύθηκε στο κινέζικο δίκτυο Weibo από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, κ. Chang Cheng.
Στο video που ακολουθεί θα δείτε ένα smartphone με μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh να φορτίζει ασύρματα στο 50% μέσα σε μόλις 20 λεπτά και πλήρως σε 40 λεπτά, χρόνοι δηλαδή που έχουμε συνηθίσει μέσω ενσύρματων φορτιστών κορυφαίων κατασκευαστών, όπως η Huawei.
Φυσικά, από την επίδειξη συσκευής - αναφοράς έως την εφαρμογή της τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες υπάρχει μια απόσταση. Μη ξεχνάμε ότι η Xiaomi έχει επιδείξει τεχνολογία ενσύρματης φόρτισης σε ισχύ 100W από πέρυσι, αλλά μέχρι σήμερα το ανώτερο που προσφέρει στους καταναλωτές είναι τα 50W του Xiaomi Mi 10 Pro.

About Freegr network

Από το Blogger.