τεχνολογία

Το Raspberry Pi 4 Model B με 2GB RAM στη κορυφή

H Raspberry Pi γιορτάζει την όγδοη επέτειο από τότε που λάνσαρε τον πρώτο της υπολογιστή –σε μέγεθος σχεδόν πιστωτικής κάρτας- το 2012. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει 30 εκατομμύρια μονάδες.
Κάθε χρόνο, η Raspberry Pi ανακοινώνει μία ισχυρότερη και πλουσιότερη από άποψη χαρακτηριστικών έκδοση του μικρού της υπολογιστή με την τελευταία έκδοση που διατέθηκε το 2019, το Raspberry Pi 4 Model B, να είναι σχεδόν 40 φορές ταχύτερο από το πρώτο μοντέλο. Τώρα, χάρη στις χαμηλότερες τιμές των chips μνήμης (RAM) όσοι θέλουν μπορούν να αποκτήσουν την τελευταία έκδοση του Raspberry Pi με €39,50 (2GB, $35 δολάρια στις ΗΠΑ). Η έκδοση με 4GB RAM στοιχίζει €60,90.
Έχοντας τώρα σχεδόν ίδια τιμή με εκείνη του πρώτου μοντέλου όταν είχε κυκλοφορήσει, το Raspberry Pi 4 Model B 2GB έχει οκταπλάσια μνήμη, προσφέρει δεκαπλάσιο I/O bandwidth και dual-band ασύρματη δικτύωση ενώ υποστηρίζει τετραπλάσια εικονοστοιχεία στην οθόνη.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, τα $45 δολάρια που στοίχιζε το πρώτο μοντέλο το 2012 αντιστοιχούν σήμερα σε 40 δολάρια, οπότε όσοι το προτιμήσουν, αγοράζουν μία συσκευή αρκετά ισχυρότερη με σχεδόν $5 χαμηλότερη τιμή.
Engadget, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.