cpu

ASUS & Lenovo laptops με τον Ryzen 9 4900U APU

Μπορεί η AMD να μην τον είχε στα αρχικά σχέδιά της, ωστόσο αρκετά laptops με τον Ryzen 9 4900U έρχονται στο φως.
Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής που εμφανίστηκε και σε συστήματα της CES 2020 δε βρίσκεται στη λίστα της AMD όμως οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως ενσωματώνει οκτώ πυρήνες με τις διαφορές του να εντοπίζονται ενδεχομένως στη iGPU που θα φέρει περισσότερους πυρήνες και υψηλότερους χρονισμούς.
Οι μέχρι τώρα αναφορές τερμάτιζαν στον Ryzen 7 4800H, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της AMD ο οποίος θα τρέχει στα 2.9GHz με Boost στα 4.2GHz όταν αυτό είναι εφικτό ενώ υπάρχει σε δύο εκδόσεις ανάλογα με το TDP, για λεπτής σχεδίασης laptops όσο και για υψηλών επιδόσεων συστήματα με TDP που θα φτάνει και τα 45W. Τα laptops που εμφανίστηκαν είναι τα high end και gaming προσανατολισμού ROG Zephyrus G14 παρέα με την NVIDIA RTX 2060 Max-Q των 6GB καθώς και το Zephyrus G15 που ενσωματώνουν αρκετά ισχυρό hardware για τη κατηγορία τους και με τιμές κάτω των 2000€. Η επόμενη εταιρία με αυτό το chip είναι η κινέζικη Lenovo με το Yoga Slim 7 των 14 ιντσών που επιθυμεί να προωθηθεί στην αγορά των πολύ λεπτών laptops αξιοποιώντας τα ενσωματωμένα γραφικά για τη προβολή περιεχομένου στην οθόνη.
Η ενσωματωμένη GPU ίσως περιλαμβάνει συνολικά 8 Compute Units και αυτό με τη σειρά του θα μας δώσει υψηλότερες επιδόσεις από τις 7 μονάδες του πιο μεγάλου μοντέλου που συναντάμε αυτή τη στιγμή κάτι που σημαίνει ότι αρκετά μοντέλα θα μπορούν να τρέξουν και πιο απαιτητικούς τίτλους χωρίς την ανάγκη αποκλειστικής κάρτας γραφικών. Αρκετά από αυτά τα συστήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια στιγμή μέχρι το καλοκαίρι.

About Freegr network

Από το Blogger.