freegr

H Google πιο κοντά στον παγκόσμιο μεταφραστή του Star Trek

Η Google ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή του Android, Google Translate, μπορεί να απομαγνητοφωνεί και να μεταφράζει ταυτόχρονα την ομιλία, σε πραγματικό χρόνο! Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να εκκινείτε την εφαρμογή, την ώρα που κάποιος μιλάει ή γίνεται αναπαραγωγή φωνής από οποιοδήποτε μέσο, και η μετάφραση θα πραγματοποιείται άμεσα. Η Google δηλώνει ότι η δυνατότητα αυτή θα κυκλοφορήσει σταδιακά τις επόμενες μέρες με υποστήριξη οποιουδήποτε συνδυασμού οκτώ βασικών γλωσσών.

large.google-translate.jpg

Οι υποστηριζόμενες γλώσσες είναι τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Χίντι, και Ταϊλανδέζικα. Μόνο η τελευταία έκδοση του Google Translate θα υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα. Όταν αυτή η έκδοση εγκατασταθεί στη συσκευή σας, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την επιλογή "transcribe" από τη βασική οθόνη της εφαρμογής. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλεχθεί η πηγαία γλώσσα και η επιθυμητή γλώσσα στην οποία θα γίνεται η μετάφραση.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να διακόπτουν (pause) και να επανεκκινούν τη μετάφραση πατώντας το εικονίδιο με το μικρόφωνο. Θα μπορούν επίσης να βλέπουν την πηγαία απομαγνητοφώνηση, να αλλάξουν το μέγεθος της γραμματοσειράς ή να αλλάξουν την εμφάνιση της εφαρμογής επιλέγοντας τη σκοτεινή εμφάνιση (dark theme).

H Google δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει την εφαρμογή προσφέροντας μια τέτοια μετάφραση σε μια ποικιλία από περιβάλλοντα. Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα αυτή λειτουργεί καλύτερα σε ήσυχα περιβάλλοντα όπου το ένα άτομο μιλάει κάθε φορά. Σε πιο θορυβώδη περιβάλλοντα, η εφαρμογή θα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα τουλάχιστον να μπορεί να καταλαβαίνει τι λέγεται. Η εφαρμογή επίσης διαθέτει μια ρύθμιση διαλόγου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μπορούν να έχουν μια συνομιλία με μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.

About Freegr network

Από το Blogger.