Europe

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πληρώνει influencers και YouTubers για τον κορωνοϊό

Αυτό-διάγνωση για τον κορωνοϊό κρατώντας την ανάσα σας για 10 δευτερόλεπτα, τρίψιμο μουστάρδας στο δέρμα, κατανάλωση σκόρδου, κατάποση νερού για να πάει ο ιός στο στομάχι και όχι στους πνεύμονες, ύπνος δίπλα σε κρεμμύδια και άλλα “γιατροσόφια” για να αποφύγετε ή και να καταπολεμήσετε τον κορωνοϊό έχουν κατακλύσει τα social media χωρίς καμία φυσικά επιστημονική βάση και ακρίβεια, αποτρέποντας τον κόσμο από το να πάρει τα απλά και πρακτικά μέτρα της απομόνωσης και της προσωπικής υγιεινής.
Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να διαθέσει £500.000 στο Humanitarian-to-Humanitarian Network (H2H), έναν οργανισμό που αποτελείται από 50 άλλους οργανισμούς και είχε καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Ebola το 2013. Το H2H θα συνεργαστεί με social media influencers και YouTubers για να διαδώσει τις σωστές πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τους μύθους και την παραπληροφόρηση.
Όπως αναφέρει η κυβέρνηση, οι ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media και στο WhatsApp, συμπεριλαμβανομένων υποτιθέμενων θεραπειών για τον κορωνοϊό, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και μπορούν στην πραγματικότητα να επιταχύνουν τη μετάδοσή του, σταματώντας τους ανθρώπους από το να πάρουν απλά, πρακτικά, προληπτικά μέτρα όπως το να πλένουν τα χέρια τους.

Google, Facebook και Twitter ελέγχονται στενά από τις Αρχές. Και οι τρεις εταιρίες έχουν λάβει μέτρα για να προωθήσουν τις αξιόπιστες πηγές και να περιορίσουν την παραπληροφόρηση. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως η παραπληροφόρηση εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το χρόνο αντίδρασης των εταιριών.

About Freegr network

Από το Blogger.