freegr

Επεξεργασία εγγράφων Libre Office σε Android και iOS, μέσω του Collabora Office







Χρησιμοποιείτε το Libre Office και περιμένατε εδώ και καιρό τη δυνατότητα επεξεργασίας των εγγράφων σας και σε συσκευές Android ή iOS; Αν ναι, τότε η κυκλοφορία του Collabora Office θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

To Collabora Office είναι δωρεάν και ανοικτού λογισμικού σουίτα Office για το Android και το iOS. Βασίζεται στο Libre Office και αναπτύσσεται εν μέρη από την εταιρεία συμβούλων ανοικτού λογισμικού, Collabora.

Σε αντίθεση με τις έως τώρα "LibreOffice for Android" εφαρμογές, το Collabora Office είναι ένα εργαλείο με πλήρη χαρακτηριστικά και όχι ένας απλός viewer εγγράφων.

large.collabora-office-for-android-300x560.png

Η διεπαφή χρήστη είναι ειδικά φτιαγμένη για την επεξεργασία εγγράφων σε κινητές συσκευές, με την αφή, και δανείζεται στοιχεία από τη διεπαφή του Collabora Online. Αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με άλλες βελτιώσεις κάνουν το Collabora Office ιδιαίτερα εύχρηστο σε μικρές οθόνες, με το ένα χέρι.

Η εφαρμογή επίσης λειτουργεί εξ ολοκλήρου offline, δεν απαιτεί δηλαδή σύνδεση μέσω δεδομένων δικτύου ή WiFi. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα διασύνδεσης με cloud storage υπηρεσίες, όπως το NextCloud.

H Collabora δηλώνει ότι το Collabora Office επιτρέπει "την επεξεργασία εγγράφων απευθείας στο κινητό τηλέφωνο ή tablet και εγγυάται την προστασία της ιδιωτικότητάς σας, ενώ σας προσφέρει πλήρη έλεγχο στα δεδομένα και στα έγγραφα".

Η εφαρμογή μπορεί να ανοίξει και να αποθηκεύσει ακριβώς τα ίδια έγγραφα που το Libre Office ανοίγει και αποθηκεύει, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πανταχού παρόντα .doc, .docx, .odt.

Εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή, μπορείτε να την βρείτε διαθέσιμη στο Google Play ή στο App Store.

About Freegr network

Από το Blogger.