Android

Android στο iPhone φέρνουν προγραμματιστές

Αν και το συγκεκριμένο project έχει περάσει από πραγματικά 40 κύματα ειδικά μετά την μήνυση της Apple προς τους δημιουργούς του David Wang και Chris Wade για διαφορετικό λόγο, το Sandcastle συνεχίζει και μόλις πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε μια νέα έκδοση του πακέτου με όλα τα απαραίτητα για να τρέξουμε το λειτουργικό σύστημα της Google σε ένα iPhone. Η μήνυση της Apple βέβαια ήρθε για το Corellium το οποίο πρακτικά πουλούσε στους τελικούς χρήστες 'έτοιμα' iOS VMs με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών ή απλά δίνοντας μια γεύση του λειτουργικού σε όσους δεν μπορούσαν να αποκτήσουν κάποιο iPhone.
Περνώντας από αυτό το στάδιο το project Sandcastle έρχεται να δώσει έναν αέρα Android στο iPhone, μια μυστήρια κίνηση που ίσως όμως και να έχει νόημα για κάποιους προγραμματιστές. Το δίδυμο υπενθυμίζεται πως το 2008 είχε εγκαταστήσει Android στο πρώτης γενιάς iPhone της Apple και πλέον η νεότερη έκδοση μπορεί να τρέξει κανονικά στο iPhone 7 και 7 Plus. Οι δημιουργοί του πακέτου αναφέρουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ενώ διαθέτουν και τη πρώτη public release του πακέτου για όσους ενδιαφέρονται. Η συμβατότητα είναι για την ώρα το μόνο μελανό σημείο, αφού παρά το γεγονός ότι τρέχει και σε άλλες εκδόσεις iPhone όπως το νεότερο 11 Pro, λείπουν ορισμένα σημαντικά στοιχεία που το κάνουν λειτουργικό όπως οι drivers για πολλά υποσυστήματα (οθόνη, modem και ήχος μεταξύ πολλών), καθιστώντας τη διαδικασία αυστηρά για πειραματισμό και μόνο.
Η συμβατότητα υπάρχει καθώς όπως μπορεί να γνωρίζετε αρκετή από την υποβόσκουσα τεχνολογία είναι κοινή, είτε κοιτάζουμε ένα iPhone είτε κάποιο Android smartphone και τις περισσότερες φορές κοιτάζουμε για ένα SoC ARM αρχιτεκτονικής, με λίγες εξαιρέσεις να φέρουν κάτι διαφορετικό όπως για παράδειγμα κάποιο x86 σχέδιο.

About Freegr network

Από το Blogger.