τεχνολογία

Benchmarks, overclocking και overclocking για τους Kaby Lake

Οι διαρροές όσον αφορά τους desktop Kaby Lake, γνωστοί και ως Kaby Lake S, συνεχίζονται. Έτσι τις τελευταίες μέρες είχαμε νέες αποκαλύψεις από την ίδια την Intel, η οποία μέσω ενός 'Product Change Notification' εγγράφου, αποκάλυψε αρκετά από τα μοντέλα που θα διαθέσει, αλλά και ονομασίες μελλοντικών chipsets.
Επιπλέον το PCOnline δημοσίευσε το πρώτο review του Core i5-7600K, έχουμε το πρώτο overclocking δείγμα από Kaby lake S επεξεργαστή, καθώς και τιμές μερικών μοντέλων. Μέσω του νέου Product Change Notification(PCN), η Intel γνωστοποιούσε στους συνεργάτες της για μια νέα γραμμή παραγωγής στο Βιετνάμ όπου θα συναρμολογούνται και συσκευάζονται οι νέοι desktop Kaby Lake S επεξεργαστές. Εξαιτίας αυτού ήταν υποχρεωμένη να γνωστοποιήσει κάποια από τα μοντέλα της σειράς Kaby Lake S. Σε ένα ξεχωριστό PCN αναφερόταν και στην νέα σειρά chipsets 200. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό θα δούμε τουλάχιστον 11 μοντέλα τετραπύρινων Kaby Lake S επεξεργαστών στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Επιπλέον η πρώτη παρτίδα επεξεργαστών από την νέα γραμμή παραγωγής στο Βιετνάμ, θα είναι ήδη έτοιμη για παραλαβή από τους πελάτες της Intel από σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επεξεργαστών είναι ήδη καθορισμένα.
Αυτή η πρώτη παρτίδα περιλαμβάνει τόσο μοντέλα i5 και i7, όσο και έναν Xeon, που πιθανόν σημαίνει ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε ταυτόχρονη διάθεση επεξεργαστών, τόσο για τους απλούς καταναλωτές, όσο και για επιχειρήσεις. Όλοι οι επεξεργαστές Kaby Lake S θα είναι B0 stepping και με συχνότητα λειτουργίας 100-300MHz υψηλότερη έναντι αυτής των αντίστοιχων Skylake S μοντέλων. Παρόλο την υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας, το TDP αναμένεται να είναι παρόμοιο, χάρη στις βελτιώσεις που φέρνει η τεχνολογία κατασκευής 14nm+ και την τεχνολογία Speed Shift v2. Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, σε άλλο έγγραφο της η Intel αποκαλύπτει και μερικά από τα επερχόμενα chipsets της σειράς 200. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Z270 PCH για την κορυφαία κατηγορία συστημάτων, τα Q270, H270 και H250 για την μεσαία κατηγορία, το B250 για χρήση σε συστήματα γραφείου και το C422 για χρήση με Xeon επεξεργαστές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά και στο X299 chipset, ένα chipset που προορίζεται για την High-End Desktop Platform (HEDT).

About Freegr network

Από το Blogger.