ειδήσεις

Το mobile browsing ξεπερνάει το desktop browsing

Με τις φορητές συσκευές να γίνονται όλο και πιο ικανές και όλο και περισσότερο κόσμο να τις χρησιμοποιεί τουλάχιστον για την περιστασιακή περιήγηση του διαδικτύου, ήταν μάλλον θέμα χρόνου η πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών να ξεπεράσει σε δημοτικότητα αυτή μέσω ενός σταθερού υπολογιστή.
Έτσι για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, το mobile browsing είναι πιο δημοφιλές από ότι το desktop browsing. Η ανακοίνωση αυτή προέρχεται από την εταιρία StatCounter, η οποία παρακολουθεί την κίνηση στο διαδίκτυο από τον Οκτώβριο του 2009. Συμπτωματικά Οκτώβρης είναι και ο μήνας που έχουμε αυτή την αλλαγή με την κίνηση μέσω smartphones και tablets να αντιστοιχεί στο 51,3% της κίνησης, έναντι 48,7% αυτής μέσω desktop υπολογιστών. Οι αναπτυσσόμενες αγορές είναι η κύρια αιτία. Έτσι χαρακτηριστικά στην Ινδία η κίνηση μέσο φορητών συσκευών φτάνει το 78%, την ίδια στιγμή που στην Αμερική η πρόσβαση μέσω desktop συστημάτων διατηρεί τα πρωτεία με 58%.
Στην Ελλάδα η κίνηση παραμένει πολύ υψηλά μέσω desktop συστημάτων, με το ποσοστό τους να φτάνει το 76,7%. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πόσο σημαντική είναι πλέον η σωστή απεικόνιση των websites στις mobile συσκευές. Ο CEO της StatCounter, Aodhan Cullen σημειώνει πως, ιδιαίτερα μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες επαγγελματίες και πωλητές που χρησιμοποιούν επαγγελματικά το διαδίκτυο, θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τα τελευταία στοιχεία και να μην περιορίζονται στο να κάνουν φιλικές τις ιστοσελίδες τους, μόνο σε όσους τις επισκέπτονται κάνοντας χρήση desktop συστημάτων.

About Freegr network

Από το Blogger.