ειδήσεις

Τα 10 videogames που «έσπασαν ταμεία»-VIDEO

Microsoft ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι το παιχνίδι Minecraft ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 121 εκατ. αντίτυπα, περνώντας στη δεύτερη θέση των πιο ευπώλητων videogames όλων των εποχών.Στην κορυφή της λίστας έχει στρογγυλοκαθίσει το Tetris, με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο αντίτυπα που είναι αδύνατον να πλησιάσει άλλο παιχνίδι. Στο υπόλοιπο top-10 εντύπωση κάνει η κυριαρχία της Nintendo, που δικαιολογεί τον τίτλο της «Apple του gaming». Πέντε από τα 10 παιχνίδια είναι δικά της, με τα τρία να έχουν κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την παιχνιδομηχανή Wii.Ενώ το The Legend of Zelda: Breath of the Wild που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου μαζί με τη νέα παιχνιδομηχανή Switch δεν αποκλείεται να μπει και αυτό στο top-10. Έχει συγκεντρώσει τόσο καλές κριτικές, που πολύς κόσμος πληρώνει 339 ευρώ (συν 70 για το παιχνίδι) προκειμένου να αγοράσει το Switch και να το παίξει.
1. Tetris (1984), 495 εκατ. αντίτυπα. Tetris! Τουβλάκια που πέφτουν! Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Έχει κυκλοφορήσει για όλα τα μηχανήματα που υποστηρίζουν παιχνίδια, από τον ZX Spectrum μέχρι τα σημερινά smartphones. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί παιχνίδι που θα ξεπεράσει τον απίστευτο αριθμό πωλήσεων του Tetris.
2. Minecraft (2009),121+ εκατ. αντίτυπα. Είναι το δημοφιλέστερο βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με 55 εκατ. μοναδικούς ενεργούς χρήστες. Εστιάζει στην δημιουργικότητα και την οικοδόμηση, επιτρέποντας στους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο. Κάθε χρόνο διοργανώνονται σχετικά συνέδρια, τα MineCons.
3. Wii Sports (2006), 82,78 εκατ. αντίτυπα. Να που το πιο ευπώλητο παιχνίδι όλων των εποχών για τη Nintendo δεν έχει να κάνει ούτε με τον υδραυλικό Mario, ούτε με την πριγκίπισσα Ζέλντα. Το Wii Sports είναι μια συλλογή από αθλητικά mini games που κυκλοφόρησε μαζί με την παιχνιδομηχανή Wii για να αξιοποιήσει τα πρωτοποριακά motion controllers της. Το ότι συμπεριλαμβανόταν στα περισσότερα «πακέτα» του Wii, το οποίο πούλησε πάνω από 100 εκατ. κομμάτια, δικαιολογεί τις υψηλές επιδόσεις του.
4. Grand Theft Auto V (2013), 75 εκατ. αντίτυπα. Μικρά (και μεγάλα) εγκλήματα μεταξύ φίλων στην χτυπημένη από την οικονομική κρίση πόλη του Los Santos. Σε έναν εντελώς ανοιχτό κόσμο ο παίκτης έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων: πάει παντού, με όποιον τρόπο επιθυμεί και κάνει ό,τι θέλει (συνήθως κάτι παράνομο). Εκτός από τα πιο ευπώλητα παιχνίδια θεωρείται και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών.
5. Super Mario Bros (1985), 40,24 εκατ. αντίτυπα. Πρωτοκυκλοφόρησε με το Nintendo Entertainment System, την πρώτη παιχνιδομηχανή της εταιρείας και ταυτίστηκε με αυτό. Ο μουστακαλής υδραυλικός Μάριο περιπλανάται στο Βασίλειο των Μανιταριών για να σώσει την αγαπημένη του πριγκίπισσα. Από τα πιο επιδραστικά παιχνίδια, γέννησε αμέτρητους κλώνους εκτός Nintendo, αλλά και πολλές επίσημες συνέχειες, διαφόρων ειδών, όπως αυτή που ακολουθεί.
6. Mario Cart Wii (2008), 36,38 εκατ. αντίτυπα. Το μοναδικό παιχνίδι ράλι της λίστας, με 24 χαρακτήρες από τον κόσμο του Μάριο να κάθονται στο τιμόνι χαριτωμένων αυτοκινήτων και να διαγωνίζονται παραβιάζοντας κάθε νόμο της φυσικής. Πωλούταν «πακέτο» με το τιμόνι-αξεσουάρ Wii Wheel, που αύξανε κατακόρυφα τη διασκέδαση.
7. Wii Sports Resort (2009), 32,80 εκατ. αντίτυπα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τρία παιχνίδια μιας τόσο ιδιαίτερης παιχνιδομηχανής όπως το Wii βρέθηκαν ανάμεσα στα 10 πιο εμπορικά όλων των εποχών. Το σίκουελ του Wii Sports μεταφέρει τη δράση σε ένα παραθεριστικό θέρετρο και εκμεταλλεύεται τη νέα γενιά χειριστηρίων της Nintendo, τα Wii MotionPlus.
8. New Super Mario Bros. (2006), 30,79 εκατ. αντίτυπα. H γνωστή συνταγή των παιχνιδιών Mario προσαρμοσμένη στη Nintendo DS, τη φορητή κονσόλα της εταιρείας που αντικατέστησε το GameBoy. Το μόνο αρνητικό σχόλιο που γράφτηκε για το παιχνίδι αφορούσε τον χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας του σε σχέση με τα προηγούμενα, κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα παιχνίδια που προορίζονται για φορητές συσκευές μπορούν (και ίσως επιβάλλεται) να έχουν έναν πιο casual χαρακτήρα.
9. Τhe Elder Scrolls V: Skyrim (2011), 30 εκατ. αντίτυπα. Η λίστα κλείνει με δύο action role playing επικά παιχνίδια που έχουν πουλήσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό αντιτύπων. Στο Skyrim, αφού επιλέξετε ανάμεσα σε 10 φυλές χαρακτήρων, μπορείτε να σώσετε τον κόσμο ή να αγνοήσετε παντελώς το σενάριο και να περάσετε πολλούς μήνες περιπλανώμενοι στους υπέροχα σχεδιασμένους κόσμους του. Αν τελικά κυκλοφορήσει και σε έκδοση για το Nintendo Switch, όπως είχε αρχικά διαφημιστεί, θεωρείται σίγουρη η άνοδός του στη λίστα κατά τουλάχιστον μία θέση.
10. Diablo III (2012), 30 εκατ. αντίτυπα. Επιλέξτε να παίξετε ως βάρβαρος, σταυροφόρος, κυνηγός δαιμόνων, καλόγερος, γιατρός-μάγος ή μάγος και ετοιμαστείτε να αναμετρηθείτε με τον άρχοντα του Κακού, Diablo, ύστερα από ατελείωτες περιπλανήσεις σε σκοτεινά μπουντρούμια και εξίσου σκοτεινά δάση και χωριά. Οι αντίπαλοι έρχονται κατά ορδές, ζεστάνετε τα δάχτυλά σας και ετοιμαστείτε για πολύ hack and slash.

About Freegr network

Από το Blogger.