τεχνολογία

Assured+ ανέπτυξαν οι Singtel και Ericsson για το IoT

Η Singtel και η Ericsson παρουσίασαν την κοινή τους λύση Assured+ για συνδεδεμένες καταναλωτικές συσκευές στην έκθεση Mobile World Congress 2017 στη Βαρκελώνη.
Η λύση Assured+, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από τις δύο εταιρείες, είναι μια ολοκληρωμένη λύση IoT η οποία υποστηρίζει τη φροντίδα ηλικιωμένων, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και άλλες αναδυόμενες εφαρμογές IoT, παρέχοντας στους καταναλωτές ολοκληρωμένη διαχείριση του διασυνδεδεμένου τρόπου ζωής. Η λύση αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον κατακερματισμό και την έλλειψη συνεργασίας στην αγορά του IoT. Σήμερα η διαχείριση των περισσότερων συσκευών, όπως τα wearables, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και οι αισθητήρες για έξυπνα σπίτια, γίνεται μέσω συγκεκριμένων κλειστών εφαρμογών που αφορούν μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ο Yuen Kuan Moon, Διευθύνων Σύμβουλος Καταναλωτικών Προϊόντων Σιγκαπούρης της Singtel, δήλωσε: «Για να κάνουμε πραγματικότητα το πλήρες δυναμικό του IoT και να προσφερουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη στους πελάτες μας, πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων, συσκευών και δικτύων. 
Η Singtel πιστεύει ότι ένα ανοικτό οικοσύστημα και η λύση Assured+ θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Ενσωματώνοντας μεμονωμένες εφαρμογές σε μία λύση, την Assured+, διευκολύνουμε τους πελάτες μας και ανοίγουμε το δρόμο για την εισαγωγή περισσότερων λύσεων IoT με απρόσκοπτο τρόπο». Ο Per Borgklint, Chief Innovation Officer και επικεφαλής του Business Unit Media της Ericsson, δήλωσε: «Η εξειδίκευση της Singtel στον τομέα των δικτύων την καθιστά ηγέτη στις πρωτοβουλίες συνδεσιμότητας στο ΙοΤ. Τα πλεονεκτήματα αυτά, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες σχέσεις της εταιρείας με κατασκευαστές συσκευών, τη μεγάλη πελατειακή βάση και τα οργανωμένα κανάλια λιανικής της εταιρείας, ανοίγουν το δρόμο σε ευκαιρίες για πραγματικό μετασχηματισμό της βιομηχανίας του διαδικτύου των αντικειμένων». Η έκθεση Ericsson Mobility Report αναφέρει ότι το έτος 2022 αναμένεται να υπάρχουν 18 δισεκατομμύρια συσκευές που σχετίζονται με το ΙοΤ. Η λύση Assured+ θα συνδέει συσκευές μέσω των υπαρχόντων δικτύων 3G/4G, καθώς και NB-IoT και LTE Cat-M. Θα συμβάλει στην ταχύτερη υιοθέτηση αυτών των δικτύων, παράλληλα με την μείωση του χρόνου (time-to-market) που απαιτείται για τη διάθεση νέων υπηρεσιών στην αγορά. Η λύση θα παρέχει επίσης μια ανοικτή, απλουστευμένη εμπειρία για εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού που θέλουν να προσθέσουν υποστήριξη για νέες συσκευές και εφαρμογές.

About Freegr network

Από το Blogger.