ειδήσεις

Facebook και Microsoft με έξυπνους servers

Τόσο το Facebook με τον Big Basin όσο και η Microsoft με το Project Olympus, εξοπλίζουν τους servers τους με Τεχνητή Νοημοσύνη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα IT World, Verge και ZDNet, δύο από τους κολοσσούς του cloud, το Facebook και η Microsoft δίνουν στοιχεία machine learning στους servers που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι -όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Facebook- οι χρήστες του βλέπουν 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο, 400 εκατομμύρια άνθρωποι συνομιλούν μέσω Messenger και περισσότερες από 95 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο ανεβαίνουν στο Instagram καθημερινά. Είναι προφανές ότι αυτή η κίνηση έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τους servers.
H Microsoft από την μεριά της, προσφέροντας τις φωνητικές υπηρεσίες της Cortana σε πραγματικό χρόνο, αντιμετωπίζει παρόμοια ζητήματα που ζητούν αυξημένη απόδοση από τα data centers της. Τo Facebook χρησιμοποιεί τον Big Basin, μία διάταξη Server, ο οποίος ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία που εκφράζει ο Mark Zuckerberg για υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλες τις επιμέρους λειτουργίες και υπηρεσίες του Facebook.
O server αυτός χρησιοποιοεί Applied Machine Learning, έχει ειδική διάταξη αποστολής δεδομένων μεταξύ των GPU accelerators, ενώ είναι εφοδιασμένος με 8 NVIDIA Tesla P100 GPU accelerators. H Microsoft, με το Project Olympus, χρησιμοποιεί ένα GPU accelerator που έχει σχεδιαστεί από την NVIDIA και την Ingrasys. Εκτιμάται ότι η διάταξη της Microsoft θα μπορεί να δεχτεί έως και 32 GPUs μαζί. To εντυπωσιακό στοιχείο του Project Olympus της Microsoft είναι ότι θα μπορεί κανείς να δει έναν Windows Server να τρέχει πάνω σε ένα ARM chip, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στον κόσμο των servers.

About Freegr network

Από το Blogger.