τεχνολογία

Ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ NETFLIX

Το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι Netflix πειραματίζεται με τη διαδραστική τεχνολογία αφήγησης που επιτρέπει στους συνδρομητές να επιλέγουν πώς θα εξελιχθεί η πλοκή σε επιλεγμένες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.
Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας «διάλεξε το δικό σου τέλος» στα προγράμματα της μεγαλύτερης πλατφόρμας online παροχής και παραγωγής ψυχαγωγικού περιεχομένου θα δίνει στους θεατές τη δυνατότητα να επιλέγουν την έκβαση της ιστορίας που παρακολουθούν. Η Netflix ήδη άρχισε να αξιοποιεί τη διαδραστική τεχνολογία σε παιδικές σειρές. Στη σειρά κινουμένων σχεδίων «Kong: King of the Apes» οι θεατές δεν αποφασίζουν για την έκβαση της ιστορίας, αλλά έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν power ups καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου και να ξεκλειδώνουν επιπλέον υλικό στο τέλος. Μία παιδική σειρά, τύπου - διάλεξε τη δική σου περιπέτεια - προγραμματίζεται να προβληθεί αργότερα εντός του έτους από το διαδικτυακό κανάλι βασισμένη σε υπάρχοντα χαρακτήρα.
 «H Netflix συνεχώς διερευνά τρόπους για να δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τα μέλη του» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Vocativ. «Θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε με αυτό το σχήμα για να μάθουμε περισσότερα για το τι διασκεδάζει τα μέλη μας» είπε. «Είναι ένα πείραμα. Όλο το περιεχόμενο θα είναι εκεί και οι θεατές θα κάνουν επιλογές καθώς θα παρακολουθούν. Θα δούμε αν θα έχει επιτυχία. Για τους δημιουργούς είναι ένα νέο πεδίο» ανέφερε στην εφημερίδα Daily Mail εκπρόσωπος της εταιρείας. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Netflix σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες σειρές για να δοκιμάσει τη διαδραστική τεχνολογία ή αν θα τη χρησιμοποιήσει για να εμπλουτίσει τις υπάρχουσες δημοφιλείς εκπομπές της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph» ανάλογες απόπειρες γίνονται και από άλλες πλευρές. Ο Κεν Λεβίν δημιουργός του παιχνιδιού BioShock ετοιμάζει ένα «διαδραστικό φιλμ» βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας The Twilight Zone. -

About Freegr network

Από το Blogger.