ειδήσεις

Ο Elon Musk ενώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Elon Musk δεν ηρεμεί (και μάλλον δεν κοιμάται…) ποτέ, αφού παράλληλα με την ενασχόληση του με το Διάστημα (SpaceX), τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Tesla), τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Tesla Energy, Solar City) και το μέλλον των μεταφορών (Hyperloop), αποφάσισε να γεμίσει κι άλλο τον χρόνο του με την Neuralink, μια νέα εταιρεία που θα επικεντρωθεί στη διασύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Elon Musk έχει ενεργό ρόλο στη Neuralink, καθώς πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι θα χρειαστούν έξτρα ώθηση από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί απέναντι στην επέλαση των μηχανών.
Η Neuralink έχει έδρα την California και έχει δηλωθεί ως εταιρεία που πραγματοποιεί έρευνες στον τομέα της Ιατρικής, ενώ έχει ήδη προσλάβει πληθώρα κορυφαίων ακαδημαϊκών του κλάδου των Νευροεπιστημών, της Ηλεκτρονικής και της Νανοτεχνολογίας. Όπως και στην περίπτωση των Tesla και SpaceX, η Neuralink σκοπεύει να παρουσιάσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο για να αποδείξει ότι η τεχνολογία της είναι ασφαλής και βιώσιμη προτού προχωρήσει στον κύριο στόχο της βελτίωσης των ανθρώπινων δεξιοτήτων.
Αυτή η βελτίωση αφορά τόσο την καταπολέμηση ασθενειών (π.χ. κατάθλιψη, Parkinson), όσο και την δημιουργία υβριδίων ανθρώπου-υπολογιστή (οκ, αρκετά τραβηγμένο ακούγεται…) με τη βοήθεια εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο. Μια πρόταση για πρωτότυπο είναι η κατασκευή ενός “κρανιακού υπολογιστή” με ηλεκτρόδια που θα καταλήγουν στον εγκέφαλο έτσι ώστε να ενισχύει τη γνωστική ικανότητα του ατόμου, όπως μια αναβάθμιση λογισμικού. Αύτο πιστεύουν ότι θα το καταφέρουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

About Freegr network

Από το Blogger.