τεχνολογία

Microsoft: Κάνε το επόμενο βήμα στην Επιστήμη και Τεχνολογία

Η Microsoft δίνει την ώθηση στα κορίτσια της Ευρώπης να κάνουν το επόμενο βήμα στην Επιστήμη και την Τεχνολογία.  8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και η Microsoft διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση για τις μαθήτριες της Κύπρου. Η ημερίδα με τίτλο: “Κάνε το επόμενο βήμα στην Επιστήμη και την Τεχνολογία”, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με αποδέχτες μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και να τις ενδυναμώσει για να επιτύχουν περισσότερα στον τομέα της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και στην τεχνολογία γενικότερα, η Microsoft τους προσέφερε ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό «ταξίδι» στις ανεξάντλητες δυνατότητες της τεχνολογίας.
Η ημερίδα που αποτελεί την πρώτη εκδήλωση στο είδος της στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας στο νησί. 100 συνολικά μαθήτριες άδραξαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics), καθώς και να γνωρίσουν γυναίκες πρότυπα που διέπρεψαν στους τομείς της τεχνολογίας. Τα κορίτσια οραματίστηκαν τους εαυτούς τους ως τους αυριανούς επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές και με την υποστήριξη και την καθοδήγηση ειδικών - όλες γυναίκες  πρότυπα στον χώρο τους, κάποιες από αυτές ήταν εθελόντριες και προσωπικό της Microsoft, δούλεψαν σε ομάδες σε ειδικά διαμορφωμένα πρακτικά εργαστήρια, που τις βοήθησαν να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, προσφέροντας τους παράλληλα, τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους στο μέλλον.   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη: ομιλίες και πρακτικά εργαστήρια: - Ξενάγηση στο Κέντρο Καινοτομίας Microsoft. Θέμα:
Τι είναι η καινοτομία και πώς μπορεί να εφαρμοστεί. Μέντορες: Δρ. Βάλια Κωνσταντινίδου, MIC coordinator & Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου Director of CIIM Entrepreneurship and Innovation Centre, ENTICE IDEA Programme coordinator, CIIM. - (ΙΟΤ) Το Ίντερνετ των Πραγμάτων - Εργαστήριο 004 Θέμα: Η τεχνολογία του Ίντερνετ των Πραγμάτων – Το μέλλον είναι εδώ! Μέντορας: Ηλιάδα Σπύρου - Line Coordinator Safer Internet Help - Cyprus Safer Internet Centre - Cyberethics (Νομικά εγγεγραμμένο ως CNTI). - «Sway» - Εργαστήριο 005 Θέμα: Office Sway: Επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παρουσιάζεις τις ιδέες σου.  Μέντορας: Χρυστάλλα Νικολάου, Senior Microsoft Licensing Consultant / Account Manager / H.S. Data LTD. - Κωδικοποίηση - Εργαστήριο 007
Θέμα: Δημιουργική Κωδικοποίηση με τη χρήση Παιχνιδιών και Εφαρμογών. Μέντορας: Βανέσσα Αντωνιάδου, Teacher Engagement Manager, Microsoft Greece, Cyprus & Malta. Πηγή: https://politis.com.cy/article/imerida-microsoft-kane-to-epomeno-vima-stin-epistimi-ke-technologia

About Freegr network

Από το Blogger.