τεχνολογία

QLED TVs: Η νανοτεχνολογία αλλάζει την τηλεόραση

Κάνοντας για πολλοστή φορά... αυτό που κάνει σχεδόν πάντα - να παίρνει δηλαδή μία ιδέα του ανταγωνισμού, να την υλοποιεί εκ νέου και να την χαρακτηρίζει δική της "καινοτομία" - η Samsung στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων της τηλεοράσεων QLED για το 2017 επέδειξε και μία νέα σειρά: αυτήν με τις συσκευές που ονομάζει απλώς "The Frame". Πρόκειται για τηλεοράσεις με πολύ λεπτό πλαίσιο, έτσι κατασκευασμένο ώστε να δέχεται διαφόρων υλικών και χρωμάτων "περιβλήματα-κάδρα" προκειμένου η οθόνη να μετατραπεί σε ένα είδος πίνακα που μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο. 
Όταν δεν λειτουργεί ως τηλεόραση αυτή καθ' αυτή, η συσκευή της Samsung μπορεί να τεθεί σε... "καλλιτεχνική" κατάσταση λειτουργίας (Art Mode) και να προβάλλει περισσότερους από 100 διαφορετικούς ζωγραφικούς πίνακες με διάφορα θέματα. Οι τηλεοράσεις "The Frame" υιοθετούν κάποιες κατασκευαστικές τάσεις που έχει καταστήσει εφικτές η εξέλιξη της τεχνολογίας: όλες οι συνδέσεις, για παράδειγμα, βρίσκονται σε εξωτερικό κουτί το οποίο συνδέεται με την οθόνη μόνο μέσω ενός λεπτού, ημιδιάφανου καλωδίου οπτικής ίνας, εύκολο να "κρυφτεί" ή να ενσωματωθεί με τον τοίχο και να βαφτεί ώστε κυριολεκτικά να εξαφανιστεί (το καλώδιο τροφοδοσίας παραδοσιακά... ξεχνιέται στις σχετικές φωτογραφίες βέβαια). 
Η Samsung έχει κατασκευάσει και ειδικές βάσεις τοποθέτησης σε τοίχο που όντως φέρνουν τις τηλεοράσεις αυτές πολύ κοντά στην επιφάνειά του, αλλά χωρίς να εφάπτονται πραγματικά σε αυτόν, όπως συμβαίνει π.χ. με τις νέες "αφίσες" OLED της LG. Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει, φυσικά, την αγορά των τηλεοράσεων για μία δεκαετία ή περισσότερο, μπορεί εύκολα να ανακαλέσει παρόμοιες προσπάθειες και προτάσεις για μία "τηλεόραση-κάδρο" και από άλλους κατασκευαστές - τόσο την Sony και την LG, σε διάφορες χρονικές περιόδους, με οθόνες LED/LCD, όσο και την Panasonic παλαιότερα με οθόνες plasma. 
Η ιδέα, με άλλα λόγια, κάθε άλλο παρά καινούργια ή... "καινοτομική" είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Άγνωστη, μάλιστα, είναι τόσο η τεχνολογία προβολής που χρησιμοποιεί μία τηλεόραση "The Frame" και οι γενικές προδιαγραφές της, όσο και η συνιστώμενη τιμή πώλησής της στις κατά τόπους αγορές. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα κυκλοφορήσει έως τον Ιούνιο στις 55 και 65 ίντσες.

About Freegr network

Από το Blogger.