ειδήσεις

Νέες οθόνες με InfinityEdge από την Dell

Η Dell ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά τρεις νέες οθόνες, τις Dell S2318NX, S2418NX και S2718NX. Οι νέες αυτές οθόνες υιοθετούν σχεδίαση ‘InfinityEdge’, με πολύ μικρά bezels, ενώ δύο από τα μοντέλα επιπλέον υποστηρίζουν και ‘Dell HDR’, σύμφωνα με την Dell, κάτι που όμως ίσως να μην πρέπει να το μπερδεύουμε με αυτό που ξέρουμε ως HDR από τις τηλεοράσεις.
 Οι οθόνες έχουν διαγώνιο 23” (S23), 23.8” (S24) και 27” (S27).
Χρησιμοποιούν AH-IPS panel, πιθανόν της LG, ανάλυσης 1920x1080 pixels, με ρυθμό ανανέωσης τα 60Hz. το μοντέλο πάντως των 27'' έρχεται και με υποστήριξη AMD FreeSync μέσω HDMI, αλλά άγνωστο εύρος λειτουργίας. Πιθανολογείται πάντως ότι το εύρος λειτουργίας τους FreeSync θα είναι από 40 – 75Hz ή από 48 – 75Hz. Η στατική αντίθεση φτάνει το 1000:1, ενώ ο χρόνος απόκρισης είναι 6ms(GtG). Οι οθόνες χρησιμοποιούν flicker-free WLED backlight, ενώ όσον αφορά το χρώμα, καλύπτεται το 99% του sRGB. Η Dell αναφέρει υποστήριξη HDR για τα μοντέλα S2418NX και S2718NX.
Όπως αναφέρει και το pcmonitors.info, στο άρθρο που θα βρείτε αν ακολουθήσετε το link στην πηγή, το HDR επιτυγχάνεται με χρήση πολλαπλών ‘dimming zones’, επιτρέποντας στην οθόνη να αποδώσει πολύ υψηλής φωτεινότητας και πολύ χαμηλής φωτεινότητας περιεχόμενο ταυτόχρονα. Επιπλέον θα πρέπει η χρωματική παλέτα να υπερβαίνει αυτή που ορίζει το sRGB. Οπότε εδώ η υποστήριξη HDR, μάλλον θα πρέπει να μπει με ένα ερωτηματικό και πιθανόν μιλάμε για κάποια υλοποίηση βελτίωσης της εικόνας μέσω ειδικών αλγορίθμων, όταν απεικονίζεται HDR10 περιεχόμενο, παρά για πραγματικό HDR. Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι, εκπρόσωπος της Dell στην CES 2017, είχε αναφέρει ότι το HDR που επικαλείται η Dell, δεν είναι αυτό που διαφημίζεται για τις τηλεοράσεις, οπότε εδώ έχουμε πιθανόν άλλο ένα δείγμα marketing.

About Freegr network

Από το Blogger.