ειδήσεις

Η Intel εξαγοράζει εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων

Η εξαγορά από την Intel της ισραηλινής Mobileye, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτό-οδηγούμενων οχημάτων, έναντι του ποσού των 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την παραπάνω διαπίστωση. 
Η Mobileye αναπτύσσει τεχνολογίες computer vision, machine learning και χαρτογράφησης για αυτόνομα συστήματα. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει προσφέρει τεχνολογίες που έχει αναπτύξει σε 27 αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η Volkswagen και η BMW, ενώ και η ίδια η Intel έχει συνεργαστεί με την Mobileye σε προγράμματα αυτό-οδηγούμενων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα συστήματα της Mobileye έχουν ενσωματωθεί σε 237 μοντέλα αυτοκινήτων ενώ επεξεργαστές της εταιρείας βρίσκονται σε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η Intel, η BMW και η Mobileye συνεργάζονται από πέρυσι στη δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος που θα κάνει την εμφάνισή του το 2021. Τα πρώτα οχήματα του project iNext αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και να ξεκινήσουν δοκιμές από το δεύτερο εξάμηνο του 2017. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Mobileye είχε συνεργαστεί και με την Tesla στην ανάπτυξη του πρώτου της αυτοματοποιημένου συστήματος αποφυγής συγκρούσεων. Ακολούθησε το «άσχημο» διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, το 2016, μετά το πρώτο δυστύχημα οχήματος Tesla με ενσωματωμένο σύστημα Autopilot. Προφανώς η Intel οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα αυτοκίνητα θα είναι περισσότερο αυτόνομα data centers παρά απλά οχήματα, ενώ σύμφωνα με μελέτες αναμένει ότι τα αυτόνομα οχήματα θα παράγουν περί τα 4TB δεδομένων, κάθε μέρα, έως το έτος 2020. Επίσης, η αμερικανική εταιρεία υπολογίζει ότι η αγορά των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων θα έχει αξία 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το έτος 2030. «
Μαζί, μπορούμε να επιταχύνουμε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης με βελτιωμένη απόδοση σε επίπεδο cloud-to-car λύσεων με χαμηλότερο κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich. Προφανώς, η συνεργασία Intel-Mobileye δεν πρόκειται να αποφέρει σαν αποτέλεσμα μία ακόμη Tesla, αλλά τεχνολογίες που θα είναι διαθέσιμες σε περισσότερους κατασκευαστές.

About Freegr network

Από το Blogger.