τεχνολογία

H Google «σκοτώνει» το πιο ενοχλητικό πράγμα στο Internet

Η Google μόλις τελείωσε το Captcha, πιθανότατα το πιο ενοχλητικό πράγμα σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Για χρόνια, το Captcha ήταν ο βασικός τρόπος με τον οποίο ξεχώριζαν οι άνθρωποι και τα ρομπότ στο διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός επιβεβαίωνε ότι αυτός που ήθελε να καταχωρήσει κάποιο στοιχεία ήταν άνθρωπος και απέτρεπε τα ρομπότ από το να γεμίζουν αυτοματοποιημένα μηνύματα την κάθε ιστοσελίδα (το γνωστό spamming). Όμως με τον καιρό τα ρομπότ έγιναν πολύ έξυπνα για τα «παραδοσιακά» Captcha που ζητούσαν από τους ανθρώπους να αντιγράψουν ένα κείμενο που μπορούσε κανείς δύσκολα να διαβάσει. Έτσι οι τεχνολογίες αποτροπής του αυτόματου spamming έγιναν ακόμη πιο περίπλοκες.
Τώρα η Google αναφέρει ότι η τεχνολογία Captcha έχει γίνει τόσο «έξυπνη» που δεν χρειάζεται πλέον να αλληλεπιδράσει καθόλου με τους ανθρώπους. Το νέο σύστημα θα μπορεί να πει κατευθείαν αν αυτός που θέλει πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα είναι άνθρωπος ή όχι και αν εντοπίσει ότι είναι άνθρωπος θα τον αφήνει κατευθείαν. Η τεχνολογία αυτή είναι παρόμοια με το μήνυμα που βλέπουν ήδη πολλοί χρήστες του διαδικτύου που καλούνται απλά να επιλέξουν ένα κουτάκι που αναφέρει «δεν είμαι ρομπότ». Αυτή η τεχνολογία η Google την αποκαλεί «No CAPTCHA re CAPTCHA». Πλέον, όμως, δεν θα χρειάζεται καν αυτό το μήνυμα.
 «Από την έναρξη του No CAPTCHA re CAPTCHA, εκατομμύρια χρήστες μπορούν να βεβαιώσουν ότι είναι άνθρωποι με ένα μόλις κλικ. Τώρα πάμε ένα βήμα πιο μακριά και κάνουμε αυτό το μήνυμα αόρατο», αναφέρει ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα του Google. «Οι άνθρωποι θα αποκτούν πρόσβαση χωρίς να βλέπουν κάποιο μήνυμα, ενώ ύποπτοι λογαριασμοί και ρομπότ θα πρέπει να λύσουν κάποιο πρόβλημα».

About Freegr network

Από το Blogger.