τεχνολογία

6 τρόποι να ξεχωρίζετε τα ψεύτικα κινητά και τα αξεσουάρ τους!

Οι πιο γνωστές μάρκες, έχουν αρκετούς αντιγραφείς και μερικές φορές, τα προϊόντα αυτά είναι τόσο καλά σχεδιασμένα που είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς το πραγματικό από την απομίμηση.
Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τα ψεύτικα κινητά και αξεσουάρ, πριν τα αγοράσετε.
Ελέγξτε τη συσκευασία
Οι κατασκευαστές των παραποιημένων προϊόντων, συχνά παραμελούν το σχεδιασμό της συσκευασίας. Το επίσημο κατάστημα πώλησης, πάντα θα φροντίσει και τη συσκευασία, ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια στο σχεδιασμό της.
Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο πακέτο, δίνοντας προσοχή στην ποιότητα εκτύπωσης: η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι ευανάγνωστη και συνεπής παντού. Δεν πρέπει να υπάρχει κενό στο εσωτερικό και το περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι χαλαρά τοποθετημένο. Οι κατασκευαστές, συσκευάζουν καλά τα προϊόντα τους ώστε να μην καταστραφούν κατά τη μεταφορά. Ακόμη και οι ραφές στην άκρη της ζελατίνας θα πρέπει να είναι άψογες.
Κοιτάξτε το εγχειρίδιο χρήσης
Το εγχειρίδιο χρήσης είναι το διαβατήριο της κάθε συσκευής. Όλες οι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή πρέπει να υπάρχουν στη γλώσσα της χώρας της αγοράς. Αν είναι γραμμένο σε κάποια άλλη γλώσσα και δεν μπορείτε να το διαβάσετε, τότε είναι είτε μια λαθραία συσκευή ή απομίμηση της εμπορικής μάρκας.
Δώστε προσοχή στο υλικό
Οποιοδήποτε υλικό, είτε πρόκειται για πλαστικό, καουτσούκ ή αλουμίνιο, μπορεί να είναι υψηλής ή χαμηλής ποιότητας. Οι γνωστές μάρκες, δεν επιλέγουν τα φθηνά υλικά. Το πλαστικό κάλυμμα πρέπει να είναι λείο, χωρίς ραφές ή άλλες ατέλειες. Μια πιο προσεκτική ματιά σε ένα ψεύτικο αξεσουάρ, αποκαλύπτει εύκολα το φτηνό πλαστικό με ματ αποχρώσεις και ανώμαλες επιφάνειες.
Ρίξτε μια ματιά στις γραμματοσειρές
Ένα λογότυπο, είναι το πρόσωπο της κάθε μάρκας και αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι δημιουργημένο έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί: ακόμη και μετά από χρόνια χρήσης, το λογότυπο θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.
Όλες οι γραμματοσειρές και τα σύμβολα της συσκευής πρέπει να είναι λεία, ευανάγνωστα και ανθεκτικά. Συχνά, στις απομιμήσεις, το όνομα της μάρκας δεν είναι σωστά γραμμένο, λείπει ή δείχνει διαφορετικό.
Ελέγξτε τους φορτιστές
Ο φορτιστής θα πρέπει να έχει προσαρμοστεί για χρήση στη χώρα σας. Αν ζείτε στην Ευρώπη, θα πρέπει να υπάρχει μια ειδική κατηγορία για τις ευρωπαϊκές πρίζες. Αν σας ζητηθεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα ή ακόμη και έναν ξεχωριστό φορτιστή, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.
Οι φορτιστές μάρκας, δεν έχουν ραφές μεταξύ των πλαστικών τμημάτων στα διαφορετικά χρώματα. Να θυμάστε πως οι εταιρίες είναι υπεύθυνες για την ασφάλειά σας όταν χρησιμοποιείτε τις συσκευές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πρωτότυπα έχουν πάντα αμιγή μεταλλικά σκέλη, ποιοτική μόνωση και τελειώματα.
Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα καλώδια και στα βύσματα
Η ποιότητα του καλωδίου, είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια ενός πλαστού προϊόντος. Στο πρωτότυπο, ένα συνδεδεμένο καλώδιο θα παραμείνει σταθερό και ομαλό, ενώ το ψεύτικο θα έχει λανθασμένες γωνίες και χαλαρά τμήματα. Μερικές φορές, το μήκος ενός βύσματος, δεν συμπίπτει με το βάθος του κοιλώματος.
Επίσης, δώστε προσοχή στην ποιότητα της μόνωσης και τα σύμβολα σε αυτό. Το καλώδιο θα πρέπει να είναι εύκαμπτο και ομοίου χρώματος, ενώ τα σύμβολα, πρέπει να είναι ανεξίτηλα.
Πηγή: tilestwra

About Freegr network

Από το Blogger.