Το Android ξεπέρασε τα Windows ως δημοφιλές OS

Του Παναγιώτη Μαρκίδη 
Πριν από πέντε χρόνια η σημερινή εικόνα θα ήταν αδιανόητη, υποστηρίζουν οι αναλυτές της StatCounter αναφορικά με τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα σε συσκευές που χρησιμοποιούνται ως εργαλεία πρόσβασης στο Internet: Δηλαδή φορητούς και σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, ενώ τα Windows παραμένουν στην πρώτη θέση με 38,6%, το Android βρίσκεται πλέον σε μικρή απόσταση με 37,4%, αντλώντας ισχύ από τις πολυπληθείς αγορές της Ασίας, καθώς οι έξυπνες φορητές συσκευές συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην καθημερινότητα όσων επικοινωνούν, ενημερώνονται και διασκεδάζουν μέσω Internet – παγκοσμίως το iOS της Apple είναι τρίτο με 12,99% και ακολουθεί το macOS με 5,24%. 
Πριν από πέντε χρόνια, το 2012, δηλαδή στο μέσο της δεκαετίας από την αρχή της επανάστασης των smartphones με την άφιξη του πρώτου iPhone, τα Windows κατείχαν το 82% της on line αγοράς και το Android βρισκόταν μόλις στο 2,2%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα Windows (σε όλες τις εκδόσεις) συνεχίζουν να κυριαρχούν μεταξύ των ηλεκτρονικών υπολογιστών (με μερίδιο 84,1%), ενώ η συνολική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά αναλόγως την ήπειρο ή την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Έτσι, στην αγορά της Βόρειας Αμερικής τα Windows έχουν το 40,7% μεταξύ όλων των συσκευών, με το iOS να ακολουθεί (24,9%) και το Android να έρχεται τρίτο (20,3%). 
Στην Ευρώπη τα Windows συνεχίζουν να προηγούνται ξεκάθαρα με 51,8%, το Android συγκεντρώνει το 23,5% και ακολουθεί το iOS με 13,83%. Την ίδια στιγμή το Android της Google έχει περάσει μπροστά στην Ασία (51,8%), όπου τα Windows είναι στη δεύτερη θέση (29,8%) και το iOS στην τρίτη (8,85%).

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.