athens

Άστεγος βρήκε σπίτι και δουλειά μέσω… Facebook!

Ο κύριος Παύλος έμεινε άνεργος, χωρίς στέγη με αποτέλεσμα να διανυκτερεύει στο παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι δυσκολίες αυτές δεν τον άφησαν να χάσει την αξιοπρέπεια και την ευγένειά του. Με διακριτικότητα ζητούσε από περαστικές χρήματα προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει μία τυρόπιτα. 
Ο επιχειρηματίας και κειμενογράφος στην "Καθημερινή" Στέφανος Ξενάκης συνάντησε τον κ. Παύλο έξω από ένα σούπερ μάρκετ και εντυπωσιάστηκε από τη λεπτότητα του άστεγου άνδρα. Έπιασαν την κουβέντα και ο κ. Παύλος αποκάλυψε ότι στη ζωή του έχει κάνει όλες τις δουλειές, από υπάλληλος γραφείου μέχρι εργάτης σε οικοδομή. Ο αρθρογράφος τράβηξε μια φωτογραφία του, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να βρεθεί στέγη και μια θέση εργασίας. Η εικόνα έγινε viral και είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν και προσέφεραν στον κ. Παύλο δουλειά, ενώ ένας συνάνθρωπος αποφάσισε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του. Ακόμη πιο συγκινητικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, ανάμεσα στα μηνύματα που έλαβε ήταν αρκετά από άλλους άστεγους, οι οποίοι προσφέρθηκαν να μοιραστούν το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. 
Όπως αναφέρει ο κ. Ξενάκης: «Ο Παύλος βρήκε σπίτι κι έχει ήδη πολλές προτάσεις για δουλειά χάρις στην συγκλονιστική κινητοποίηση όλων σας. Από χθες μένει στο σπίτι ενός Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο) του Kostas Kapa που ατύχησε τον τελευταίο χρόνο και πλέον ο Παύλος είναι η καινούργια του οικογένεια. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους σαν τον Παύλο που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ο Θεός ή σε ό,τι πιστεύει καθένας είπε να κοιτάμε την ψυχή του άλλου κι όχι το διαβατήριό του. Έτσι και χθες όλοι μαζί κοιτάξαμε την αγνή ψυχή αυτού του ανθρώπου όπως αποτυπώνεται στα δυο πονεμένα του ματάκια. 
Έλαβα πάνω από 100 μηνύματα στο inbox από ανθρώπους που ζητούσαν το κινητό του Παύλου για να βοηθήσουν. (συγχωρέστε με εάν δεν πρόλαβα να απαντήσω σε όλα ακόμα) Τα συγκινητικότερα ήταν ανέργων συνανθρώπων μας που θέλησαν να μοιραστούν το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Ο παράδεισος είναι εδώ. Είναι ο άγνωστος που περιμένει μια καλημέρα, ο περιπτεράς που περιμένει ένα ευχαριστώ, το ζωάκι που περιμένει ένα χάδι, ακόμα και το άδειο πλαστικό μπουκάλι που περιμένει κάποιον να το βάλει ξανά σπίτι του, στον μπλε κάδο. Το να δίνεις είναι ευλογία. Το ζήσαμε όλοι χθες. Κάποιοι μου είπαν ότι ο Παύλος ήταν τυχερός που τον βρήκα. Πιο τυχερός είμαι εγώ που με βρήκε και με ευλόγησε να ζήσω αυτό που έζησα χθες».

About Freegr network

Από το Blogger.