3D

Πως θα είναι η 4η διάσταση στον κινηματογράφο;


Η τρέχουσα μόδα στον κινηματογράφο, είναι το 3D, που λίγο ή πολύ, όλοι έχετε δει έστω και μια φορά... Η βιομηχανία του θεάματος όμως, δεν θα καθόταν με τα χέρια σταυρωμένα. Οι κινηματογραφικές αίθουσες αναζητούν συνεχώς τρόπους για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ταινιοφάγους. Η τρίτη διάσταση ήρθε για να μείνει λοιπόν, αλλά μια ακόμη διάσταση, η τέταρτη, έρχεται να προστεθεί πολύ σύντομα στην κοντινή σας αίθουσα!
Καθίσματα που κινούνται μαζί με τη δράση, μυρωδιές, αέρας και πιτσιλίσματα νερού θα είναι μόνο μερικά από τα έξτρα εφέ που έρχεται να προσθέσει η τέταρτη διάσταση. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η εν λόγω τεχνολογία στις αίθουσες. Έχει δοκιμαστεί ακόμη και πολλά χρόνια πριν, αλλά δεν κατάφερε να παγιωθεί, τόσο εξαιτίας του κόστους, όσο και γιατί το επίπεδο της παραγωγής δεν είχε φτάσει στο βαθμό που βρίσκεται σήμερα.
Η εταιρία 4DPLEX με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας 4DX φαίνεται λοιπόν πως θα είναι και αυτή που θα στήσει το χορό της 4ης διάστασης, η οποία ελπίζουμε αυτή τη φορά να παγιωθεί και να αποτελεί όλο και πιο προσβάσιμη εναλλακτική επιλογή διασκέδασης, για τους cinephile όλου του κόσμου.
Η αρχή πάντως έχει γίνει, με μερικές αίθουσες στην Ιαπωνία και την Κορέα να έχουν ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία 4DX. Οι τυχεροί κάτοικοι της από εκεί μεριάς του πλανήτη, απολαμβάνουν τη στιγμή που γράφεται το παρόν, τις ταινίες "Oblivion", G.I Joe: Retaliation" και "Mama" και στις τέσσερις διαστάσεις!
Καθώς λοιπόν θα παρακολουθείτε την εκάστοτε ταινία δράσης και μη, θα βρέχεστε, θα νιώθετε οσμές, ρεύματα αέρα, θα κινείται όλο σας το κάθισμα και θα λαμποκοπά η αίθουσα με κάθε έκρηξη ή πτώση κεραυνού...Μέχρι να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε τη διασκεδαστική αυτή εμπειρία, απολαύστε το άκρως... περιγραφικό βίντεο που ακολουθεί!

About Freegr network

Από το Blogger.