ειδήσεις

Lenovo: κατασκευή επεξεργαστών/SoC για smartphone

Μία ακόμα μεγάλη εταιρεία, η Lenovo, είναι έτοιμη για την κατασκευή δικών της επεξεργαστών και SoC. Οι Κινέζοι θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην κατασκευή smartphone και tablet και ετοιμάζονται. Πρώτος σταθμός το chip / επεξεργαστής του smartphone.
Η LENOVO ΓΙΝΕΤΑΙ APPLE, HUAWEI, SAMSUNG ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ SOC ΓΙΑ SMARTPHONE ΚΑΙ TABLET
Αυτή την στιγμή η Lenovo απασχολεί περί του 10 IC μηχανικούς. Το σχεδιαστικό κέντρο είναι μικρό αλλά η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά. Μέχρι τα μέσα του 2013, η Lenovo έχει σκοπό να προσλάβει περί τους 100 μηχανικούς που θα πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά. Ο σχεδιασμός ενός επεξεργαστή και SoC δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί χρόνο και χρήμα. Σκοπός είναι τα μελλοντικά Lenovo smartphone και Lenovo tablet να βασίζονται σε 100% τεχνολογία Lenovo. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την Apple, την Huawei, την Samsung και σύντομα και άλλες εταιρείες. Η Lenovo είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο και η Νο2 εταιρεία smartphone στην Κίνα σε μερίδιο αγοράς.
ΜΆΘΕ: Τα τελευταία νέα για τον Apple A7 επεξεργαστή στο iPhone 5S
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σε τεχνολογικό επίπεδο, η Lenovo εμπλούτισε το ανθρώπινο δυναμικό με δύο σημαντικά πρόσωπα. Τον Jerry Yang, ιδρυτή του Yahoo και πρώην CEO. Ο Yang έχει αναλάβει τον ρόλο του “board observer”. Στην Lenovo επίσης αφιερώνει χρόνο και το Tudor Brown, ένας από τους ιδρυτές της ARM. Ο ρόλος του είναι “non-executive director” και ίσως σημαντικότερος από τον ρόλο του Yang. Η ARM είναι η εταιρεία που πουλάει τεχνολογία για σε όλους τους κατασκευαστές που φτιάχνουν τα δικά τους SoC.

About Freegr network

Από το Blogger.