ειδήσεις

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με Ελληνικό app για iOS


Το Qrator, μία νέα Ελληνική, δωρεάν εφαρμογή για iOS είναι τώρα διαθέσιμη στο AppStore.
Το Qrator είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που για πρώτη φορά δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιραστούν όχι απλά φωτογραφίες (όπως στο Instagram) ή βίντεο (όπως στο Vine), αλλά πλήρεις εμπειρίες, δηλαδή στιγμιότυπατα οποία μπορεί μέσω της εφαρμογής να επενδυθούν με φωτογραφίεςμουσική,βίντεο και σχόλια.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα επαναστατικό εργαλείο storytelling, το οποίο προσκαλεί τους χρήστες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, συλλέγοντας φωτογραφίες, βίντεο ή ακόμα και μουσική από τα μέρη στα οποία βρίσκονται.
Το Qrator έχει τα χαρακτηριστικά ενός mobile κοινωνικού δικτύου, ενώ απευθύνεται σε ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα, όπως η μόδα, η μουσική, η τέχνη, το φαγητό, τα ταξίδια, το ντιζάιν, τα σπορ, καθώς μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την ανάδειξή τους.
Οι εμπειρίες που δημοσιεύονται στο Qrator αποτελούν κάτι περισσότερο από ένα άλμπουμ ή ένα στατικό κολάζ φωτογραφιών. Πρόκειται για διαδραστικούς πίνακες περιεχομένου (moodboards), όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να αλληλεπιδράσει, βλέποντας φωτογραφίες, ακούγoντας μουσική ή αφήνοντας σχόλια.
Εξάλλου, η κάθε εμπειρία, διαθέτει τη δική της σελίδα στο web, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter.
Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν, για παράδειγμα, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από ένα ταξίδι, από την έξοδό τους σε ένα εστιατόριο ή από ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμειναν, από μέρη που επισκέπτονται, από εκδηλώσεις που παρακολουθούν, όπως συναυλίες ή άλλα event, αλλά και από στιγμές της καθημερινότητας τους.
Επίσης, τους δίδεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν τις εμπειρίες τους σε συλλογές που δημιουργούν οι ίδιοι, τα λεγόμενα Qrations. Ένα Qration θα μπορούσε να είναι «Τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην Αθήνα» ή «Οι διακοπές μου».
Μάλιστα, οι εμπειρίες των χρηστών καταχωρούνται αυτομάτως και ανά τοποθεσία. Έτσι, κάθε τοποθεσία αποκτά τη δική της σελίδα, την οποία οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν μέσω της λειτουργίας Follow places, παρακολουθώντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, όλες τις αναρτήσεις των χρηστών του δικτύου με τη συγκεκριμένη γεωγραφική αναφορά.

About Freegr network

Από το Blogger.