ειδήσεις

AMD roadmap: Ποιά είναι τα σχέδια της εταιρίας

Αναφορές που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες κάνουν λόγο για το νέο roadmap της εταιρίας που παρουσιάζει τα σχέδια της για τα έτη 2014 - 2015. Εκτός από τις νέες σειρές στις κάρτες γραφικών με κωδικό "Volcanic Islands", που θα εμφανιστούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, αναφορές γίνονται για την τέταρτη γενιά APUs της εταιρίας, με ονομασία "Kabini". Θα τοποθετείται στην υποδοχή ST3 για φορητά συστήματα και στην FS1B για σταθερούς υπολογιστές. Οι νέες APUs θα έρχονται τόσο σε εκδόσεις με δύο και τέσσερις πυρήνες ενώ θα υπάρχουν και μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης στα 25W TDP
Συνεχίζοντας, σύμφωνα με τις αναφορές, οι νέες APUs θα ξεκινήσουν την κανονική τους παραγωγή τον Φεβρουάριο του2014 και θα ανακοινωθούν επίσημα τον Μάρτιο. Μία τέτοια κίνηση θα μεταφέρει την παρουσίαση της επόμενης APU, "Beema", που θα προσφέρει περισσότερες HSA δυνατότητες, στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.
Φαίνεται οτι το 2013 θα είναι και η τελευταία χρονιά που θα δούμε τα sockets FM1 & AM3. Οι πωλήσεις επεξεργαστών για το socket AM3 μέσα στο 2013 δεν ξεπέρασαν το 30% των πωλήσεων της εταιρίας, ενώ οι APUs κρατάνε το υπόλοιπο 70%. Τέλος μέσα στο 2015 για την αγορά των σταθερών συστημάτων θα κάνουν την εμφάνιση τους οι "Carrizo" APUs που θα βασίζονται στην νεώτερη Excavator αρχιτεκτονική.

About Freegr network

Από το Blogger.