τεχνολογία

Οι καλύτερες cloud εφαρμογές αποθήκευσης για το iPhone και το iPad σας

Οι Cloud υπηρεσίες αποθήκευσης όχι μόνο μπορούν να κρατήσουν σε συγχρονισμό και εύκολη πρόσβαση αρχεία μας, όπου και αν βρισκόμαστε, όποτε τα χρειαζόμαστε, αλλά μπορεί να είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας και να μοιραζόμαστε αρχεία. Μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο αποθήκευσης από το iPhone και το iPad σας. Υπάρχουν πολλές  επιλογές αποθήκευσης στο σύννεφο για να επιλέξετε με σχεδόν όλες τους  να  έχουν εφαρμογές στο App Store. Λόγω της φύσης της βασικής δουλειάς μου στο ερευνητικό κέντρο έχω δοκιμάσει μια πλειάδα τέτοιων εφαρμογών και παρακάτω σας παρουσιάζω αυτές που θεωρώ προσωπικά καλύτερες και που τις χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση.
Dropbox
Το Dropbox είναι διαθέσιμο για το iPhone, iPad, Mac, PC, καθώς και σε πολλές άλλες πλατφόρμες. Με την δωρεάν εγγραφή σας έχετε 2GB αποθηκευτικού χώρου και μπορεί να κερδίσετε 500 MB για κάθε παραπομπή κάποιου γνωστού σας φτάνοντας μέχρι τα 18GB. Το Dropbox προσφέρει επίσης και μηνιαία πλάνα που  ξεκινούν από τα $9,99 και φτάνουν μέχρι και σε επίπεδο μια μεγάλης επιχείρησης. Το  Dropbox λειτουργεί ως ένας κοινόχρηστος φάκελος για Windows και Mac, και έχει και την δική του εφαρμογή για iOS. Συγχρονίζει τα πάντα μεταξύ των συσκευών σας, και αποθηκεύει αντίγραφα ασφαλείας.  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Dropbox για να φορτώσετε όλες τις εικόνες σας από την iOS συσκευή σας. Δεν υπάρχει καμία λειτουργία για επεξεργασία εγγράφων ή τη συνεργασία αυτών.
Αν χρειάζεστε μια cross-platform λύση που είναι ευρέως γνωστή και υποστηρίζετε και από τρίτους προγραμματιστές, τότε το Dropbox είναι για εσάς.
Google Drive
Το Google Drive είναι άριστα συνδεμένο με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Google όπως το Google Docs. To γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορείτε όχι μόνο να έχετε πρόσβαση σε όλα τα έγραφα σας και τα υπολογιστικά σας φύλλα από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης αλλά και από την iOS εφαρμογή το ίδιο άνετα και εύκολα. Το Google Drive υποστηρίζει επίσης διάφορους τύπους αρχείων, όπως Photoshop, Illustrator, πολλές μορφές βίντεο, και πολλά άλλα. Μπορείτε να πάρετε 15 GB δωρεάν με την εγγραφή σας, ενώ για 100 GB τα πλάνα ξεκινάνε από  τα $5 το μήνα. Μιας και μιλάμε και για προϊόν της Google έχει μια άριστη μηχανή αναζήτησης.
Αν θέλετε άριστη συνεργασία και πρόσβαση σε έγγραφα στο σύννεφο, με εξαιρετική μηχανή αναζήτησης και λογικές τιμές, τότε το Google Drive είναι για εσάς.
SkyDrive
Το SkyDrive είναι η υπηρεσία αποθήκευσης της Microsoft στο σύννεφο και είναι άριστη συνδεμένη με το Microsoft Office Online και την πλήρη έκδοση του Microsoft Office. Μπορείτε να πάρετε 7 GB για να ξεκινήσετε δωρεάν τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν με συμπληρωματική τιμή αποθήκευσης ξεκινώντας από τα $10 ετησίως. Προφανώς, θα έχει την καλύτερη υποστήριξη για τα προϊόντα της Microsoft από οποιαδήποτε άλλη cloud υπηρεσία.
Το SkyDrive είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές που είναι διαθέσιμες και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Microsoft Office.
Box.net
Το Box.net λειτουργεί  ως μια υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο αλλά παράλληλα και ως ένα εργαλείο συνεργασίας για διάφορες ομάδες εργασίας. Για προσωπική χρήση, το Box διαθέτει τα τυπικά χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς. Για τους επαγγελματίες χρήστες, το Box.net διαθέτει ασφαλή μεταφορά αρχείων και αυτόματη σήμανση των εγγράφων και των σημειώσεων μιας ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια εργασίας μπορεί να είναι πλήρως προσβάσιμες σε μια ομάδα χρηστών. Η δωρεάν εγγραφή σας δίνει 5 GB της αποθήκευσης, ενώ για $10 το μήνα έχετε 25 GB.

About Freegr network

Από το Blogger.