ειδήσεις

Powersoft: Έρχεται το… τσουνάμι του cloud

Τον Ιούλιο του 2006, ο Γιώργος Μαλέκκος, managing director της Powersoft, σε συνέντευξη στην Καριέρα της εφημερίδας Η Σημερινή μιλούσε για λογισμικά με συνδρομή και για το cloud computing. Τότε δεν ήταν πλήρως κατανοητό το τι ήθελε να πει. Σήμερα είναι ευρέως γνωστό ως software as a service. Κάτι, όμως, καθυστερεί τη δυναμική κάθοδο του cloud στην Κύπρο...


Ο κ. Μαλέκκος προβλέπει… σεισμό στο χώρο της πληροφορικής και μάλιστα πολλών ρίχτερ κι έπειτα παγκόσμιο τσουνάμι στον τομέα των cloud services (SAAS, PAAS,IAAS), από τον οποίο δεν θα μείνει ανεπηρέαστη η Κύπρος. Οι εταιρείες που ασχολούνται με cloud services, λέει, θα γνωρίσουν πρωτοφανή άνοδο πωλήσεων και αύξηση στη μετοχική τους αξία, που θα είναι μεγαλύτερη από την φούσκα του .com.
Γίνεται μεγάλη φασαρία για cloud services και cloud services δεν βλέπουμε, παρά μόνο κάποιες κινήσεις από μερικές εταιρείες είτε απ’ αυτές που είναι πρωτεργάτες και καινοτομούν στον τομέα τους είτε από τους early adopters. Οι υπόλοιποι περιμένουν να δουν. Σύντομα, όμως, αφού το τσουνάμι έρχεται, δεν θα μπορέσει κανείς να μείνει πίσω από αυτή την εξέλιξη.
Όταν ανακαλύφτηκε ο ηλεκτρισμός πάρα πολλοί είχαν μια γεννήτρια σπίτι τους. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα. Έχουμε από ένα server. Υπάρχει λόγος; Σε λίγα χρόνια όλα τα software και οι υπηρεσίες θα προσπαθούν να γίνουν as a service και θα εναπόκειται στη μαγκιά του κάθε service provider να κρατήσει τον πελάτη κοντά του. Ο λόγος είναι απλός. Ο καταναλωτής έρχεται εύκολα, αλλά φεύγει ακόμη πιο εύκολα. Δεν έχει αρχική επένδυση, έτσι δεν έχει τίποτα να χάσει όταν αλλάξει παροχέα.

About Freegr network

Από το Blogger.