Το Android Messages περιλαμβάνει νέα γενιά SMS

H εταιρεία κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή η οποία έρχεται να αντικαταστήσει το Messenger και η οποία αφορά την αποστολή και παραλαβή SMS μηνυμάτων νέας γενιάς σύμφωνα με το πρότυπο RCS (Rich Communication Services). Με την ονομασία Android Messages, η νέα εφαρμογή υποστηρίζει τη λήψη των κλασσικών SMS και MMS μηνυμάτων, αλλά και νέου τύπου μηνυμάτων που μπορεί να περιλαμβάνουν συντομεύσεις για Google Maps, εμφάνιση χαρτών έως και προβολή αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε ιστοσελίδα. 
 Τα σενάρια των RCS μηνυμάτων είναι αρκετά όμως για να υποστηριχτεί η λήψη και παραλαβή τους από τα smartphones δε χρειάζεται μόνο η συμβατή εφαρμογή αλλά και η υποστήριξή τους από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με τη Google να αναλαμβάνει να πείσει τους παρόχους προκειμένου αυτοί να υιοθετήσουν την τεχνολογία. 
 Αρχικά το Android Messages υποστηρίζει 27 παρόχους κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ η εταιρεία εγκαινιάζει ειδικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με τη χρήση παρόμοιων μηνυμάτων. Επιπλεόν η Google ανακοινώνει ότι το Android Messages θα αποτελεί την προκαθορισμένη εφαρμογή λήψης και αποστολής SMS σε αρκετά smartphones κατασκευαστών συμπεριλαμβανομένου των LG, Motorola, Sony, HTC, ZTE, Micromax, Nokia, Archos, BQ, Cherry Mobile, Condor, Fly, General Mobile, Lanix, LeEco, Lava, Kyocera, MyPhone, QMobile, Symphony και Wiko.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.