τεχνολογία

Atom C3000 ανακοίνωσε η Intel ως 16 πυρήνες και υποστήριξη RAS

Η Intel ανακοίνωσε εχτές την νέα σειρά επεξεργαστών κατηγορίας Atom, την σειρά C3000. Αντίθετα με το παρελθόν, οι νέοι επεξεργαστές δεν στοχεύουν φορητές συσκευές, αλλά συσκευές NAS, εξοπλισμό δικτύωσης, μικρούς servers, αλλά και την αγορά συσκευών που ανήκουν στην κατηγορία Internet Of Things. Η νέα σειρά θα διαθέτει μοντέλα από 2 έως 16 πυρήνες και συχνότητες λειτουργίας από 1,5GHz έως 2,2GHz. Ο μεγάλος αριθμός πυρήνων θα επιτρέπει στους νέους χαμηλής κατανάλωσης Atom επεξεργαστές ( TDP μικρότερο από 10W ), να διαχειριστούν περισσότερες ροές δεδομένων ταυτόχρονα. οι νέοι C3000 υποστηρίζουν επίσης ECC μνήμη, DDR4 2400MHz χωρητικότητας έως 128GB, έως τέσσερις συνδέσεις 10-Gbit, 16 sata600 θύρες, 16 PCI Express 3.0 και τέσσερις USB 3.0 υποδοχές. 
Η Intel έχει ενσωματώσει χαρακτηριστικά στην νέα σειρά που συνήθως βρίσκουμε σε πολύ ακριβότερους επεξεργαστές για servers. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά networking, virtualization και error correction. Οι νέοι C3000 υποστηρίζουν RAS (reliability, availability, and serviceability), χαρακτηριστικό που βρίσκουμε στους επεξεργαστές Xeon και τους επιτρέπει να διορθώνουν λάθη στα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, αποτρέποντας τον δικτυακό ή αποθηκευτικό εξοπλισμό να κρασάρει. 
Η Intel επίσης θα παρέχει και development kits ώστε να βοηθηθούν οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για τους νέους Atom. Οι νέοι Atom C3000 αποστέλλονται ήδη σε συνεργάτες της Intel για δοκιμές και αξιολόγηση, με την ευρεία διαθεσιμότητά τους να αναμένεται στο δεύτερο μισό του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.