τεχνολογία

Ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης οι νέες τεχνολογίες

Ο κλάδος των νέων τεχνολογιών είναι η ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα, καθώς έχει τη δυνατότητα, με τις κατάλληλες πολιτικές, να καταστήσει την κοινωνία και την οικονομία πιο ανοιχτή και δικαιότερη, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο πλαίσιο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. 
Σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ικανά και αξιόπιστα δίκτυα για να καταστεί η Ελλάδα κόμβος τηλεπικοινωνιών, η οποία καταλαμβάνει την 26η θέση ως προς τη διείσδυση στην Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Ο κ. Παππάς διέκρινε ότι υφίσταται πρόβλημα στην εξοικείωση του πληθυσμού με τις νέες τεχνολογίες παρά τη μεγάλη χρήση έξυπνων κινητών. 
«Τίθεται και το ζήτημα του δημοσίου τομέα, το οποίο αποτελεί κορυφαίο ερώτημα πολιτικής και για τη δική μας διακυβέρνηση. Δυστυχώς ο δημόσιος τομέας ανέπτυξε τις νέες τεχνολογίες με τρόπο αποσπασματικό. Δαπανήθηκαν ποσά που δεν παρήγαγαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αποτέλεσε ευθύνη του ιδιωτικού τομέα. Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο έργο, την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα και η συγκρότηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναδεικνύει ότι αυτό είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι η στρατηγική θέση της Ελλάδας, μας επιβάλλει να έχουμε σύγχρονα και αξιόπιστα δίκτυα απλωμένα με τέτοιο τρόπο σε όλη τη ραχοκοκαλιά της χώρας. 
Τα δίκτυα αυτά πρέπει να γίνουν μεγάλοι «λεωφόροι» μέσα από τις οποίες θα περνούν κεντρικές δυνατότητες και ψηφιακές υπηρεσίες- είτε πρόκειται, για παράδειγμα, για υπηρεσίες τηλεϊατρικής είτε για υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας- και θα πρέπει να είναι προσβάσιμες από όλους. Ειδάλλως, θα έχουν τεθεί τα θεμέλια για νέες ανισότητες, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υψύρριθμα δίκτυα, το οποίο θα προβλέπει πως όποιος ανοίγει δίκτυο, θα πρέπει να αφήνει χώρο και για τη διέλευση οπτικών ινών.

About Freegr network

Από το Blogger.