Η GTX 1080 Ti εμφανίστηκε από την NVIDIA

Η high end κάρτα γραφικών της NVIDIA έρχεται σύντομα στην αγορά και η εταιρία σημείωσε στην ανακοίνωσή της πως είναι η ταχύτερη "Ti" που έχει κυκλοφορήσει ποτέ! Το βήμα από μια non Ti σε μια Ti βρισκόταν συνήθως κάτω από 30% όμως χθες, στη παρουσίαση που πραγματοποίησε στο GDC η NVIDIA δήλωσε πως η διαφορά της με την απλή GTX 1080 βρίσκεται στο 35% αναφερόμενη στις τελικές επιδόσεις της. Έτσι η κάρτα έρχεται με θεωρητικές επιδόσεις ελαφρώς μεγαλύτερες από την TITAN X παρά το γεγονός ότι διαθέτουν τον ίδιο πυρήνα, αφού ουσιαστικά οι χρονισμοί της είναι υψηλότεροι. Το σχέδιο της GTX 1080 Ti βρίσκεται στο envelope των 220W σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ελαφρώς χαμηλότερα μάλιστα και από την TITAN X, της οποίας το TDP βρίσκεται στα 250W. 
Η κάρτα εφοδιάζεται επίσης με λιγότερη VRAM που πέφτει από τα 12GB της TITAN X στα 11GB όμως το bandwidth αυξάνεται στα 11Gbps ή αλλιώς 11008 MHz έχοντας μικρότερο εύρος διαύλου στα 352-bit το οποίο φέρνει το τελικό bandwidth στα 484 GB/s. Η μνήμη είναι τύπου GDDR5X όπως τόσο της TITAN X όσο και της 1080 την οποία θεωρητικά αντικαθιστά. Η κάρτα επίσης κατασκευάζεται με ένα κύκλωμα τροφοδοσίας 7 φάσεων PWM και η NVIDIA αναφέρεται στις βελτιώσεις που έχει πραγματοποιήσει στο κατασκευαστικό κομμάτι της κάρτας, αλλά και στην αρχιτεκτονική της Pascal ειδικά για αυτό το high end hardware. Τεχνικές όπως το tiled caching επηρεάζουν το rendering pipeline και σύμφωνα με την NVIDIA η διαδικασία γίνεται ταχύτερα. Μαζί με την κάρτα γραφικών η NVIDIA βρίσκει την ευκαιρία να ανανεώσει και το software της, όπως το GameWorks και να εισάγει νέο όπως το Aftermath, έναν πρωτοποριακό τρόπο που μπορεί να εμφανίσει τις πιθανές αιτίες που η κάρτα γραφικών κράσαρε κατά τη χρήση. 
Το εργαλείο που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο μέλλον έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την ίδια την Microsoft για ολοκληρωμένη χρηστικότητα. Κατά την ανακοίνωση ο CEO της εταιρίας δήλωσε πως η προτεινόμενη τιμή της GTX 1080 Ti θα είναι τα 699 USD, ενώ παράλληλα η απλή GTX 1080 και η 1070 θα έρχεται με προτεινόμενες τιμές 499 και 349 USD αντίστοιχα. Τέλος, η NVIDIA λέγεται πως θα κυκλοφορήσει ανανεωμένες 1080 και 1060 με overclocked μνήμες στα 11 και 9 GHz (Gbps) και όσον αφορά τη μικρή δε γνωρίζουμε εάν θα εμφανιστεί με το όνομα GTX 1060 Ti. Η κυκλοφορία της θα ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.