τεχνολογία

16-core AMD Ryzen 9 Threadripper στα $849

Η AMD κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης/ παρουσίασης που πραγματοποίησε στα πλαίσια της έκθεσης Computex 2017, έκανε γνωστές ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τους επερχόμενου multi-core επεξεργαστές της AMD Ryzen 9 Threadripper που ανήκουν στην αγορά HEDT (High-End DeskTop). Μάλιστα, τότε ήταν που άρχισαν να κυκλοφορούν και φήμες ότι το μοντέλο με τους 16 πυρήνες και 32 threads θα στοιχίζει $849, τιμή που αναμφισβήτητα αν ισχύει πρόκειται να προκαλέσει όχι πονοκέφαλο, αλλά ημικρανία στα στελέχη της Intel. Βλέπετε το κορυφαίο μοντέλο της Intel, ο Core i9-7980XE πρόκειται να κοστίζει $1999. 
Με τέτοια διαφορά στο κόστος, ενδεχομένως για κάποιους οι δύο πυρήνες λιγότεροι και τα τέσσερα threads λιγότερα που προσφέρει η πρόταση της AMD να μην παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο. Μιλάμε για διαφορά στο κόστος που αγγίζει τα 1150 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι περισσεύουν αρκετά για την αγορά –αν όχι όλων, των σημαντικότερων ενδεχομένως- των υπόλοιπων υποσυστημάτων του PC. 
Το αντίστοιχο 16-core (32-threads) μοντέλο της Intel στοιχίζει $1699, σχεδόν τα διπλάσια από το επερχόμενο 16-core μοντέλο Threadripper της AMD. Αν και πρόκειται για εξαιρετικά νέα, σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να μείνουμε επιφυλακτικοί με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και να περιμένουμε ωσότου η AMD ανακοινώσει επίσημα τις τιμές για τα επερχόμενα προϊόντα 

About Freegr network

Από το Blogger.