τεχνολογία

Το lineup των AMD EPYC CPU!

Οι Epyc 7000 Series αποτελούν ίσως τα ισχυρότερα server chips που έχει σχεδιάσει ποτέ η AMD και το lineup δημοσιεύθηκε από το VideoCardz. Λόγω της σημασίας της αγοράς, το lineup ξεκινά με έναν 16 core επεξεργαστή, τον EPYC 7351P ο οποίος έχει base clock 2.4 GHz και Turbo τα 2.9 GHz με TDP που δε ξεπερνά τα 170W όντας στο μεγαλύτερο power state του. 
Η AMD θα κυκλοφορήσει συνολικά μια ντουζίνα CPU που θα προορίζονται κυρίως για τη server, data center αγορά ενσωματώνοντας μέχρι και 32 πυρήνες με 64 threads ανά CPU, οκτακάναλο ελεγκτή μνημών και έως 128 PCIe lanes για σύνδεση πολλών καρτών γραφικών, μέσω αποθήκευσης και διάφορων άλλων περιφερειακών συσκευών. 
Σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Intel, η εταιρία δεν έχει κάποιον διαθέσιμο λόγω της δυσκολίας στη κατασκευή σε ένα package. Η AMD κατά πάσα πιθανότητα κατάφερε να μειώσει το κόστος χρησιμοποιώντας τη γνωστή σε αυτή τεχνική του interposer, αποκτώντας την τεχνογνωσία με ένα δοκιμαστικό σχέδιο πίσω στο 2015, την δημοφιλή Radeon R9 Fury X. Οι πρώτοι που θα εμφανιστούν με αυτή τη σχεδίαση θα είναι οι Threadripper για το high end desktop κομμάτι και οι EPYC θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την AMD στη server αγορά, εκεί όπου επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια η Intel.

About Freegr network

Από το Blogger.