ειδήσεις

Qualcomm Snapdragon 450 για mid-range smartphones/tablets

Συνέχεια στις ανακοινώσεις της Qualcomm από τo MWC 2017 Shanghai, με την εταιρεία να παρουσιάζει το νέο SoC Qualcomm Snapdragon 450 για mid-range smartphones/tablets, αλλά και το Snapdragon Wear 1200 για φορετές συσκευές. 
Το Qualcomm Snapdragon 450 αποτελεί τον διάδοχο του Snapdragon 435 και είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία FinFET σε κλίμακα 14nm. Το νέο SoC φέρνει βελτίωση 25% στην ταχύτητα του επεξεργαστή (CPU) και του επεξεργαστή γραφικών (GPU), τουλάχιστον 4 ώρες μεγαλύτερη αυτονομία με την ίδια μπαταρία και τον ίδιο χρόνο φόρτισης, αλλά και 30% μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια του mobile gaming. Επιπλέον, το Snapdragon 450 είναι το πρώτο της σειράς 400 που υποστηρίζει σύστημα διπλής κάμερας (έως 13MP + 13MP) με δημιουργία bokeh effect σε πραγματικό χρόνο ή μονή κάμερα έως 21MP. 
Να αναφέρουμε, επίσης, ότι υποστηρίζει την τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Quick Charge 3.0, υποδοχές USB Type-C 3.0 και διαθέτει το X9 LTE modem για ταχύτητες download έως 300mbps Σε ό,τι αφορά το Qualcomm Wear 1200 είναι κατασκευασμένο στα 28nm και υποστηρίζει το νέο πρότυπο LTE IoT, το οποίο μπορεί να μην προσφέρει τις ταχύτητες του 4G LTE, αλλά επιτρέπει την επικοινωνία με ταχύτητα έως 300kbps καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο οι κατασκευαστές θα μπορούν να δημιουργήσουν φορετές συσκευές και IoT συσκευές με μεγάλη αυτονομία. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι μια μπαταρία 350mAh θα μπορεί να αντέξει για σχεδόν 10 ημέρες σε αναμονή. Κατά τ’ άλλα, υποστηρίζει GPS/GLONASS, VoLTE και Linux-based λειτουργικά συστήματα.

About Freegr network

Από το Blogger.