τεχνολογία

Πώς αλλάζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό η τεχνολογία

Αφού η τεχνολογία έχει μπει στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακόμα και στη Formula1, που είναι το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παγκοσμίως, έχουμε υβριδικούς κινητήρες από το 2014 και πολλές τεχνολογίες που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. 
Όμως, πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η τεχνολογία στα λεγόμενα motorsport; Η απάντηση είναι ότι ήδη παίζει τον ρόλο της, αφού πέραν της F1, που προαναφέραμε, έχουμε τη Formula E, το πρώτο μηχανοκίνητο σπορ στην ιστορία, στο οποίο τα μονοθέσια χρησιμοποιούν μόνο ηλεκτρικούς κινητήρες. Επίσης, στον κόσμο της αυτοκίνησης μπαίνει σιγά-σιγά η τεχνολογία της οδήγησης με αυτόματο πιλότο, κάτι που δε θα μπορούσε να λείψει από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Γι' αυτό και σύντομα θα έχουμε τον αγώνα Roborace, με τα αγωνιστικά βέβαια να διαθέτουν και πληθώρα άλλων τεχνολογιών, πλην του αυτόματου πιλότου. 
Ακόμη, φέτος το Moto GP ανακοίνωσε την έναρξη ενός ηλεκτρικού πρωταθλήματος με μοτοσικλέτες, οι 24 Ώρες του Λε Μαν θα φιλοξενήσουν και τον τελικό της τρίτης σεζόν του πρωταθλήματος Forza, που είναι μία... ηλεκτρική κατηγορία με αγώνα αντοχής. Μάλιστα, η τεχνολογία περνάει και στα video games, με τη McLaren να ανακοινώνει το πρόγραμμα «Παγκόσμιος Ταχύτερος Gamer (World's Fastest Gamer)», όπου κάθε χρόνο οι gamers θα αγωνίζονται για να κερδίσουν μία θέση οδηγού στον προσομοιωτή της ομάδας. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο οδηγός προσομοιωτών, Γκράχαμ Κάρολ, εξηγεί σ' ένα βίντεο, το οποίο δημοσιεύεται από την εφημερίδα The Guardian, πώς η τεχνολογία επιδρά στα μηχανοκίνητα σπορ.

About Freegr network

Από το Blogger.