τεχνολογία

Intel: Οι 9ης γενιάς Core στα εργαστήρια!

Αν και ακόμη περιμένουμε τους 8ης γενιάς Coffee Lake με τον πρώτο εξαπύρηνο στη mainstream αγορά να κυκλοφορήσουν, η Intel φαίνεται πως καθησυχάζει το κοινό λέγοντας πως έτοιμο θα είναι και το die shrink τους! Τα 14nm θα μείνουν κοντά μας για ακόμη έναν τουλάχιστον χρόνο κάτι που σημαίνει ότι οι Coffee Lake θα αξιοποιούν την ίδια λιθογραφία με τις αλλαγές να συμβαίνουν μόνο στην αρχιτεκτονική. 
Αν και η εταιρία υπόσχεται βελτίωση της τάξης του 30% σε σχέση με την τωρινή γενιά των Kaby Lake (7700K), δεν γνωρίζουμε εάν μετρά και την αύξηση κατά δύο πυρήνες που θα λάβει η πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα λάβει τον πρώτο εξαπύρηνο στο mainstream κομμάτι της αγοράς που έχει κολλήσει τα τελευταία χρόνια στους 4πύρηνους, κάτι που θα κάνει ενδεχομένως τους τετραπύρηνους και εξαπύρηνους της HEDT πλατφόρμας λιγότερο... χρήσιμους. Μετά τους Coffee Lake σειρά θα έχουν οι Cannon Lake όπου θα ρίξουν τη λιθογραφία στα 10nm διατηρώντας για μια ακόμη γενιά την αρχιτεκτονική ίδια με τους Coffee. 
Τέλος και όσο πλησιάζουμε στο 2020, οι Ice Lake για άλλη μια φορά θα φέρουν στο προσκήνιο μια νέα αρχιτεκτονική διατηρώντας τα 10nm των προηγούμενων chip, με ελαφρώς βελτιωμένα yields κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία και ενδεχομένως περισσότερα κομμάτια στην αγορά. Η επιβεβαίωση της Intel έχει να κάνει κυρίως με την λιθογραφία των 10nm που όπως δηλώνει πηγαίνει αρκετά καλά οπότε οι επεξεργαστές θα έρθουν στην ώρα τους.

About Freegr network

Από το Blogger.