τεχνολογία

E3 2017: Τι ακούγεται και τι περιμένουμε

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το “εναρκτήριο λάκτισμα” και της φετινής E3. Ναι, μπορεί η μεγαλύτερη έκθεση στον χώρο του gaming να ξεκινά στις 13 του μήνα, ωστόσο όπως και κάθε χρονιά άλλωστε, την αρχή κάνουν οι συνεντεύξεις Τύπου των μεγάλων εταιρειών που φέρνουν εμπορικούς επισκέπτες και εκπροσώπους των ΜΜΕ μερικές μέρες νωρίτερα στο Λος Άντζελες.
Με την EA να “σέρνει τον χορό” απόψε στις 10 το βράδυ, οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς θα αποπειραθούν να επικρατήσουν στο παιχνίδι εντυπώσεων της E3, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον Τύπου και κοινού.

Όπως κάθε χρόνο (να, θυμηθείτε τι λέγαμε πέρυσι), πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που περιμένουμε να δούμε από τις εταιρείες τις προσεχείς μέρες στην “Πόλη των Αγγέλων”, αφήνοντας παρασάγγας ευσεβείς πόθους και… πατώντας όσο περισσότερο γίνεται στην πραγματικότητα. Την καινοτομία μας θα τη δείτε μετά το πέρας της έκθεσης, στον… έλεγχο των “μεγάλων” αναφορικά με τις υποσχέσεις που μας έδωσαν την ίδια εποχή πέρυσι. Πριν κάνουμε όμως το οτιδήποτε, ας θυμηθούμε τις ώρες των συνεντεύξεων Τύπου εν όψει της E3 2017 –όλες θα μεταδοθούν μέσω live streaming.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Συνεντεύξεις Τύπου: Οι ώρες

Σάββατο
22:00 – EA / link

Δευτέρα
00:00 – Microsoft / link
07:00 – Bethesda / link
20:00 – PC Gaming Show / link
23:00 – Ubisoft / link

Τρίτη
04:00 – Sony / link
19:00 – Nintendo / link

Όσο για το τι περιμένουμε να δούμε από τις εταιρείες στις παρουσιάσεις τους; Έχουμε και λέμε…

Δημοσιευμένη Εικόνα

Microsoft

Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να αντιληφθεί κάποιος ότι τα πάντα στην παρουσία της Microsoft στην E3 φέτος θα περιστρέφονται γύρω από το Scorpio. Αναμένουμε μία συνέντευξη Τύπου με πολλά… teraFLOPS και εντυπωσιακές εξαγγελίες όσον αφορά στην ισχύ της κονσόλας και αυτή ακριβώς είναι η παγίδα για τη Microsoft: μιας που όλοι έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα της ισχυρότερης κονσόλας στην ιστορία του gaming, μοιραία θα περιμένουν να δουν κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό –τουτέστιν, το τι θα την κάνουν. Καλά τα teraFLOPS, η άπλετη RAM και οι αναλύσεις, όμως όλα αυτά είναι απλοί αριθμοί στο χαρτί: η Microsoft θα πρέπει να πείσει το κοινό ότι έχει πραγματικούς, ουσιώδεις λόγους να επενδύσει στο σύστημά της και είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα τα καταφέρει.

Η σπέκουλα δίνει και παίρνει σε ό,τι αφορά την τιμή του συστήματος: οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο για $400, οι περισσότεροι κυμαίνονται μεταξύ $450 και $500, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι το Scorpio θα κοστίζει ακόμα περισσότερα. Η λογική λέει πως μεταξύ άλλων, η Microsoft θα μας λύσει σε μερικές ώρες και αυτή την απορία, όμως επαναλαμβάνουμε πως αυτό που περιμένει το κοινό από εκείνη, είναι οι τίτλοιHalo και Gears of War μοιάζουν πλέον να έχουν ξεθωριάσει, το Scalebound ακυρώθηκε, ενώ τα Crackdown 3 και Sea of Thieves δεν είναι οι τίτλοι που μπορούν να “βγουν μπροστά” ενθουσιάζοντας τα πλήθη –εκτός αυτού, κι η ίδια η Microsoft δεν έχει δείξει να τα εμπιστεύεται για κάτι τέτοιο. Ένα Forza μόνο του δεν φέρνει επ’ ουδενί την άνοιξη (τρέφουμε ελπίδες για ένα νέο State of Decay) κι έτσι είναι ηλίου φαεινότερο πως το Xbox έχει ανάγκη από τα δικό του Death Stranding, Horizon: Zero Dawn και God of War…

Δημοσιευμένη Εικόνα

Sony

Μιας που αναφερθήκαμε στις αποκλειστικότητες της Sony, η περίπτωσή της παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Η ιαπωνική εταιρεία ταξιδεύει στο Λος Άντζελες ούσα η κυρίαρχος της τρέχουσας γενιάς και εδώ είναι όλα τα λεφτά: με το PlayStation να έχει ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του, μένει να δούμε πώς ακριβώς θα διαχειριστεί την κατάσταση αυτή η Sony. Σε όσους βιάστηκαν να σκεφτούν “ναι, αλλά και πέρυσι, πάλι μπροστά ήταν το PS4”, να θυμίσουμε πως εν αντιθέσει με πέρυσι που το PS4 Pro έπαιζε μόνο του, φέτος στο κάδρο υπάρχουν το Switch και το Scorpio οπότε η κατάσταση διαφέρει. Κάποιοι ήδη έχουν μιλήσει για μείωση τιμής στο “απλό” PS4 –και η αλήθεια είναι πως δεν αποκλείεται- ωστόσο η στρατηγική της Sony δεν μπορεί να εξαντλείται εκεί.

Υπάρχει ένα PS VR το οποίο, τηρουμένων των αναλογιών, ο κόσμος έχει εμπιστευτεί και αγκαλιάσει: το λιγότερο που περιμένουμε να δούμε ως προς αυτό, είναι τίτλοι που θα έχουν όντως να προσφέρουν κάτι καινοτόμο, εμπειρίες που κανένα κοινό δεν θα έχει ξαναζήσει. Υπάρχει ένα PS4 Pro το οποίο θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να “βρυχάται”, αν η Sony δεν θέλει το buzz του Scorpio να το θέσει στο παρασκήνιο –κάτι που θα μπορούσε να φέρει στη σκηνή περισσότερους PS4 Pro-optimised” τίτλους.

Επιπρόσθετα, ας μην ξεχνάμε πως η Sony έχει και αρκετά “χρωστούμενα” από πέρυσι, αφού κατά τη διάρκεια μίας ομολογουμένως εντυπωσιακότατης συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε ουκ ολίγες αποκλειστικότητες που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, πλην όμως έκτοτε… τις χάσαμε. Τι γίνεται με τον Kratos; Πώς πάει η ανάπτυξη του Death Stranding; Τι νέα από το μέτωπο του Days Gone;
Πώς εξελίσσεται το Shenmue III;

Δημοσιευμένη Εικόνα

Nintendo

Η Nintendo είναι ο “άγνωστος x” της φετινής E3. Ο έτερος Ιάπων γίγας, επιτέλους έχει κονσόλα, έχει και παιχνίδια. Το λανσάρισμα του Switch ήταν επιτυχημένο από κάθε άποψη, με τη Nintendo να φροντίζει να το τροφοδοτεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τίτλους τη στιγμή που πρέπει. Τα Breath of the WildARMS και Mario Kart 8 αποτελούν μια δυνατή τριάδα, μόνο που με εξαίρεση το δεύτερο, τα άλλα δύο “πατούν” σε κόνσεπτ –έστω, franchises- γνωστά και δοκιμασμένα. Η Nintendo έχει τα φόντα να εκπλήξει τους πάντες παρουσιάζοντας κάτι πραγματικά πρωτότυπο και καινοτόμο, όμως ας μην κοροϊδευόμαστε: ένα Super Mario Odyssey και ένα Metroid αρκούν για να κατουρηθούν άπαντες απ’ τη χαρά και την προσμονή τους.

Οι Ιάπωνες εξακολουθούν βέβαια να “ψάχνονται” (απόδειξη η πρόσφατη ανακοίνωση περί party chat) όμως για πρώτη φορά μετά από χρόνια, έχουν κονσόλα στην οποία μπορούν να στηριχθούν. Αν δεν “μπουρδουκλωθούν” στη διαχείριση των κλασσικών τους τίτλων από προηγούμενες γενιές (βλ. Virtual Console) και αποφασίσουν να στηρίξουν τους πιο ενθουσιώδεις, μικρότερους developers, τότε σε συνδυασμό με τις third party εταιρείες που μοιραία θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν στην πλατφόρμα της –μετά και το επιτυχημένο της λανσάρισμα- θα μπορούσε να μας δώσουν μία καθ’ όλα ενδιαφέρουσα παρουσία που θα μνημονεύουμε για μήνες.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι… υπόλοιποι

Η φετινή E3 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “η E3 των μεγάλων επιστροφών”. Δεν αναφερόμαστε τόσο στα επικείμενα comeback των Microsoft και Nintendo με τα Scorpio και Switch, όσο σε αυτά μεγάλων και αγαπημένων franchises από third party εταιρείες και στούντιο. Στο εκθεσιακό κέντρο του Λος Άντζελες, βλέπετε, θα βρίσκονται τίτλοι όπως το Red Dead Redemption 2, το αιγυπτιακό Assassin’Creed: Origins, το Destiny 2, το Far Cry 5 και το Middle-earth: Shadow of War. Οι φήμες θέλουν τη Bethesda να δουλεύει σε νέο Wolfenstein και τη VR εκδοχή του Fallout 4 ενώ όσο περνούν οι μέρες, ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές στον τίτλο των Avengers (αναπτύσσεται από την Eidos Montreal σε συνεργασία με την Crystal Dynamics) και το Cyberpunk 2077 της CD Projekt RED.

Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να δούμε κάτι καινούριο από τη BioWare, το επόμενο Call of Duty που θα καταπιάνεται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επιστροφή του Need for Speed με το Payback, το remake του Final Fantasy VII, πιθανότατα το Ni No Kuni II: Revenant Kingdom, την αναβίωση του Quake με το Quake Champions, το sequel που αρμόζει στο Kingdom Hearts II (βλ. Kingdom Hearts III), το Marvel vs. Capcom: Infinite, τα καινούρια FIFA και NBA 2K, το South Park: The Fractured But Whole για άλλη μια φορά, το Star Wars: Battlefront II και βέβαια όλους εκείνους τους τίτλους που είμαστε σίγουροι πως έχουν στις αποσκευές τους οι τρεις κατασκευαστές. 
Πηγή insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.