τεχνολογία

Νέα διαστημική “ομπρέλα” δορυφορικού ίντερνετ

Το “πράσινο φως” πρόσβασης στην αμερικανική αγορά έδωσε η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ στις υπηρεσίες ίντερνετ που σχεδιάζει να προσφέρει η εταιρεία OneWeb, μέσω ενός δικτύου δορυφόρων. Η OneWeb, χρηματοδότης της οποίας είναι και ο Richard Branson, προετοιμάζεται να προσφέρει υπηρεσίες δορυφορικού ευρυζωνικού ίντερνετ από το 2000, όταν αγόρασε δορυφορικό φάσμα από την SkyBridge. 
Στόχος της εταιρείας είναι να εκτοξεύσει ένα σμήνος 720 δορυφόρων, που θα κινούνται σε μη γεωσύγχρονη τροχιά και θα παρέχουν σε παγκόσμια κλίμακα ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων. Με αυτό τον τρόπο, η OneWeb θέλει να παράσχει συνδέσεις σε αγροτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, στις οποίες αυτή τη στιγμή είναι δυσχερής η πρόσβαση στο web. 
Μάλιστα, υποστηρίζει πως από το 2002 θα μπορεί να συνδέσει κάθε σχολείο που σήμερα είναι offline, όπως και ότι το 2027 θα έχει γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα. Ανάλογα σχέδια για διαστημικές “ομπρέλες” δορυφορικού ίντερνετ έχουν αρκετές ακόμη εταιρείας, όπως οι Boeing, ViaSat, Telesat και SpaceX, εκπρόσωποι των οποίων έχουν γι’ αυτό τον σκοπό συναντηθεί τους προηγούμενους μήνες με στελέχη της FCC. Σύμφωνα με αξιωματούχο της Επιτροπής, τα σχέδια αυτά βρίσκονται υπό εξέταση, ενώ προβλέπουν σμήνη από 2 έως 4.000 δορυφόρους.

About Freegr network

Από το Blogger.