παιχνίδια

Xbox One X, η κονσόλα με πραγματικό 4K gaming

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Xbox One X, το οποίο φέρνει το «πραγματικό 4K gaming» στις κονσόλες, πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στα πλαίσια της έκθεσης E3, με τη Microsoft να κρύβει αρκετές εκπλήξεις για τους φίλους του gaming. Όπως γνωρίζαμε ήδη από τον Απρίλιο, στα κύρια χαρακτηριστικά του Xbox One X ξεχωρίζει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 2,3GHz, GPU με 40 υπολογιστικές μονάδες χρονισμένες στα 1172 MHz, ενώ η μνήμη φτάνει τα 12GB και είναι τύπου GDDR5 με memory bandwidth στα 326GB/s.
Ακόμα ο σκληρός δίσκος στην αρχική έκδοση της κονσόλας θα έχει χωρητικότητα 1TB ενώ ο οπτικός δίσκος θα είναι σε θέση να αναπαράγει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν σε Blu-ray και σε 4K ανάλυση. Σε ότι αφορά την εμφάνισή του, αυτή έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Xbox One S όμως αυτή τη φορά διαθέτει μαύρο χρώμα ενώ σύμφωνα με τη Microsoft δεν είναι μόνο το δυνατότερο αλλά και το μικρότερο Xbox που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία. Ακόμα είναι συμβατό όχι μόνο με όλα τα περιφερειακά του Xbox One αλλά και με όλα τα παιχνίδια που έχουν ή που θα κυκλοφορήσουν στο Xbox One. Όλα τα παιχνίδια θα παίζουν πολύ καλύτερα στο Xbox One X, ενώ αυτά με ανάλυση 900p και 1080p θα παίζουν με 4K ανάλυση, κάνοντας χρήση των κορυφαίων τεχνικών χαρακτηριστικών. Κατά την παρουσίαση της Microsoft, η εταιρεία παρουσίασε περισσότερα από 40 παιχνίδια, 22 από τα οποία θα έχουν κάποια μορφής αποκλειστικότητα για τη νέα κονσόλα. Ένα από αυτά είναι το Forza Motorsport 7 που θα δούμε στις 3 Οκτωβρίου για το Xbox One με 700 συνολικά αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων η νέα Porche GT2RS.
Στο Xbox One X όπως είδαμε κατά την παρουσίαση θα διαθέτει δυναμικά περιβάλλοντα, εκπληκτικά γραφικά, με όλη τη δράση να μην πέφτει κάτω από τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Άλλα παιχνίδια που ξεχώρισαν κατά την παρουσίαση της Microsoft ήταν τα Metro: Exodus, Assassins Creed Origins, Anthem, Crackdown 3, Sea of Thieves, PlayerUnknown's Battlegrounds, καθώς και η 4K έκδοση του Minecraft. Παράλληλα η Microsoft ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος Βackward Compatibility που επιτρέπει την αναπαραγωγή πολλών τίτλων του Xbox 360 στο Xbox One, και το οποίο πλέον θα περιλαμβάνει παιχνίδια του πρώτου Xbox, αρχής γενομένης από το Crimson Skies.
insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.