τεχνολογία

H Google πρωτοπορεί με την πλατφόρμα VR180

H πλατφόρμα VR180 που παρουσίασε η Google φέρνει το YouTube πιο κοντά στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας. Η πλατφόρμα αυτή, παρόλο που υπάρχει το VR στο όνομά της δεν θα πρέπει να συγχέεται με το Virtual Reality, αλλά περισσότερο αναφέρεται στη δημιουργία στερεοσκοπικών 3D video των 180 μοιρών.
Πρόκειται για ένα νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να τραβούν βίντεο που να μπορεί κανείς να βλέπει μέσα σε ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, αλλά δεν γίνεται λόγος εδώ για περιεχόμενο Virtual Reality. Ήδη η ομάδα του Daydream βρίσκεται σε συνεργασία με τις Lenovo, LG, Yi Technology, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες κάμερες που θα μπορούν να καταγράφουν υλικό σε αυτό το φορμά. Σύντομα, θα γίνει διαθέσιμο υλικό hardware που να υποστηρίζει το νέο περιεχόμενο.
Σε γενικές γραμμές, το πρότυπο VR180 θα λειτουργεί σαν μια πιο “ελαφριά” έκδοση του Virtual Reality, απαιτώντας από τον χρήστη να γυρίσει το κεφάλι του για να δει όλες τις λεπτομέρειες της εικόνας. Οι περισσότερες πληροφορίες θέλουν τις πρώτες κάμερες που θα υποστηρίζουν την πλατφόρμα VR180 να είναι διαθέσιμες εντός του χειμώνα που έρχεται. Η πλατφόρμα VR180 θα υποστηρίζει live streaming, κάτι που εκτιμάται ότι θα βρει ιδιαίτερη εφαρμογή στο YouTube και άλλες λύσεις

About Freegr network

Από το Blogger.