τεχνολογία

Το Dictate φέρνει την φωνητική δακτυλογράφηση

Ένα από τα πιο ευρέως γνωστά αλλά και πολύ χρησιμοποιημένα προϊόντα της Microsoft είναι η σουίτα των εργαλείων Office τόσο για τους χρήστες PC αλλά και για αυτούς που προτιμούν τα Mac. 
Με ιστορία που ξεκινά από το την αρχή της δεκαετίας του '90 η Microsoft έχει κυριαρχήσει στον χώρο των προγραμμάτων γραφείου. Το Microsoft Office Dictate θα είναι το πρόγραμμα της εταιρίας που θα έρχεται μαζί με το σύνολο των υπολοίπων και θα επιτρέπει στους χρήστες τη φωνητική δακτυλογράφηση μέσα στις εφαρμογές Word, Powerpoint και Outlook. 
Με την αρχική έκδοση του προγράμματος θα υποστηρίζονται 20 γλώσσες καθώς και ζωντανή μετάφραση σε γραπτό κείμενο για ακόμα 40. Βασική μηχανή του προγράμματος θα είναι ο αλγόριθμος αναγνώρισης ομιλίας της Cortana και μεταξύ άλλων οι χρήστες θα μπορούν να δώσουν εντολές για το χειρισμό του κειμενογράφου. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το πότε να περιμένουμε την αρχική έκδοση του app, ωστόσο από όσο καταλαβαίνουμε από το blog post της εταιρίας, δεν είναι ένα feature που θα αργήσει.

About Freegr network

Από το Blogger.