Η Intel παρουσιάζει την Core i9 X series

Μετά από πολλά teasers, τα νέα CPU είναι εδώ και στο lineup προστίθεται και ένα 18πύρηνο consumer μοντέλο! Μαζί με το launch του Χ299 chipset που συνοδεύτηκε και από πολλές μητρικές των συνεργατών της στη Computex, η εταιρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει και τους Skylake-X και Kabylake-X επεξεργαστές, με την νέα σειρά i9 να έχει ως μέγιστη επιλογή τους 18 πυρήνες και HyperThreading, δηλαδή τον Intel Core i9-7980XE, ο οποίος έχει ως τιμή πώλησης τα 2000 δολλάρια, κοντά στη τιμή που πριν από έναν χρόνο η εταιρία μας πουλούσε... 10. 
Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει και τετραπύρηνους extreme i5, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει, όμως επίσης κυκλοφόρησαν εξαπύρηνοι επεξεργαστές με μία πιο προσγειωμένη τιμή στα 390 δολάρια. Το launch αποτελείται συνολικά απο 9 διαφορετικά SKUs, ενώ γνωρίζουμε πλήρεις πληροφορίες μόνο για τον i9 7800X και i9 7920X. Έπίσης γνωστό είναι οτι οι 7800X και 7820X δεν θα υποστηρίζουν Turbo Clock 3.0. 
Όσον αφορά τα υπόλοιπα chip οι πληροφορίες είναι ακόμα λίγες, όμως από τα slides βλέπουμε πως αποκαλεί ένα από τα chip της ως το "πρώτο teraflop CPU" ενώ όλα τους ενσωματώνουν ορισμένες αλλαγές ως πως το πως χειρίζονται τις caches τους

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.