ειδήσεις

Δείκτης παγκόσμιας καινοτομίας:στην 44η θέση

Ο δείκτης παγκόσμιας καινοτομίας (Global Innovation Index) παρέχει λεπτομερείς μετρήσεις για τις επιδόσεις καινοτομίας 127 χωρών και οικονομιών σε όλο τον κόσμο. Οι 81 δείκτες του, διερευνούν ένα ευρύ όραμα της καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, της υποδομής και της πολυπλοκότητας των επιχειρήσεων. Οι πιο καινοτόμες χώρες στον κόσμο είναι η Ελβετία, η Σουηδία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μια που καταλαμβάνουν τις 5 πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Να τονίσουμε ότι η Ελβετία διατήρησε την πρωτιά που είχε και τις έξι προηγούμενες χρονιές. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 44η θέση, μία κάτω από την Τουρκία. Η Κύπρος από την άλλη είχε καλύτερες επιδόσεις φθάνοντας στην 30η θέση. Από τις πρώτες 25 χώρες του δείκτη, οι 15 ανήκουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η χώρα μας φτάνει στην 30η θέση όσον αφορά τις χώρες που ανήκουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχοντας διατηρήσει περίπου τη βαθμολογία της, χωρίς να έχει σημαντικές διακυμάνσεις. Θα πρέπει να πούμε για την πολύ καλή μας επίδοση στο τομέα του Ανθρώπινου κεφάλαιου και έρευνας όπου είμαστε στην 16η θέση. Άσχημη επίδοση, 80η θέση, είχαμε στον τομέα του Business sophistication που συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών, τη σύνδεση πανεπιστημιακών ερευνών με τις πρακτικές εφαρμογές τους στην αγορά και γενικότερα τη διάχυση της γνώσης στην εργασία. 
Ο Δείκτης Παγκόσμιας Καινοτομίας 2017 (GII), βρίσκεται στην 10η έκδοση, εκδίδεται από το Cornell University, το INSEAD και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO). Πηγή: http://www.efevresi.gr/δείκτης-παγκόσμιας-καινοτομίας

About Freegr network

Από το Blogger.