Αλγόριθμοι εντοπισμού ψεύτικων προφίλ online

Ερευνητές στη Βρετανία δημιούργησαν αλγορίθμους για να εντοπίζουν χρήστες που παριστάνουν ότι είναι άλλοι από αυτούς που είναι- μια πρακτική γνωστή και ως catfishing. Όπως αναφέρει το BBC, υποστηρίζουν πως οι αλγόριθμοι αυτοί είναι σε θέση να εντοπίζουν ανθρώπους που ψεύδονται για το φύλο τους με ακρίβεια 90%. 
Οι περισσότεροι χρήστες ιστοσελίδων γνωριμιών λένε ότι έχουν συναντήσει τουλάχιστον μία φορά ψεύτικο προφίλ, σύμφωνα με την οργάνωση καταναλωτών Which?, ενώ ο αριθμός αυτών που έπεσαν θύματα απατών κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων online γνωριμιών σημείωσε ρεκόρ το 2016. 
Αναλύοντας δεδομένα από 5.000 επιβεβαιωμένα δημόσια προφίλ, που είχαν ελεγχθεί «χειροκίνητα» από εργαζόμενους στην ιστοσελίδα υλικού για ενήλικες Pornhub, οι αλγόριθμοι «έμαθαν» πώς άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα, τι σχόλια κάνουν και το στυλ γραφής τους. Αυτό τους επέτρεψε να ψάξουν στην υπόλοιπη ιστοσελίδα για άτομα που έλεγαν ψέματα για το φύλο και την ηλικία τους. Η έρευνα έδειξε πως περίπου το 40% των χρηστών του site έλεγαν ψέματα για την ηλικία τους και το 25% έλεγαν ψέματα για το φύλο τους- με τις γυναίκες να είναι πιο πιθανό να παραπλανήσουν από τους άνδρες. 
Ο Dr. Ουαλίντ Μαγκντί, του School of Informatics του University of Edinburgh, είπε πως οι ιστοσελίδες για ενήλικες είναι γεμάτες χρήστες που ισχυρίζονται πως είναι άλλοι από αυτοί που είναι στην πραγματικότητα, «οπότε είναι ένα τέλειο πεδίο δοκιμών για τεχνικές που εντοπίζουν catfishes»

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.